Osnovnu školu nije završilo 850.000 odraslih!

Ministar prosvete Tomislav Jovanović je rekao da podaci s poslednjeg popisa stanovništva pokazuju da je bez ijednog dana škole više od 164 hiljade građana Srbije

  • 3

U Srbiji postoji potreba za dodatnim obrazovanjem jer 850.000 odraslih nije završilo osnovnu školu, izjavio je ministar prosvete Tomislav Jovanović.

Jovanović je na konferenciji povodom završetka projekta osnovnog obrazovanja odraslih "Druga šansa" izneo da podaci s poslednjeg popisa stanovništva pokazuju da je bez i jednog dana škole više od 164 hiljade građana Srbije.

Svedočanstva o završenim razredima osnovne škole dobilo je 4.565 odraslih u 70 osnovnih škola.

Cilj tog projekta ministarstva, koji je EU finansirala sa 4,5 miliona evra, bio je da se sistemski razvije i u praksi proveri program funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih.

Za nastavu su formirana 154 školska tima i obučeno je 1.355 nastavnika osnovnih i srednjih škola.

Rezultati "Druge šanse" doprineli su da ministarstvo objavi dva pravilnika kojima se program funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih uvodi u redovan sistem obrazovanja od ove školske godine.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savrseno normalan

    12. septembar 2013 | 15:03

    Ljudi koji su polupismeni i nepismeni u ovoj drzavi imaju najvise para. Zato sto u ovoj drzavi obrazovanje i kultura ne znaci nista. Samo pogledajte koje danas na vaznim polozajima! Jaoj Banana drzavo

  • Zoki

    12. septembar 2013 | 21:28

    Treća šansa je Megatrend

  • Alhemicar

    12. septembar 2013 | 22:59

    A od toga najveci deo sedi u skupstini!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA