Evo kako Dačić spaljuje 1.740 kg narkotika (FOTO) (VIDEO)

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu uništena droga tržišne vrednosti oko 15 miliona evra

  • 25

U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu danas je uništeno 1.740 kilograma droge, marihuane, sirovina i hašiša, vrednih, na ilegalnom tržištu oko 15 miliona evra.

Uništavanju narkotika prisustvovao je i premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je istakao da je današnje uništavanje narkotika prvo posle 14 godina i da će se sa takvim akcijama nastaviti i ubuduće.

Dačić je istakao i da uništavanje narkotika neće izazvati nikakve štetne posledice po zdravlje građana Obrenovca, izrazivši zadovoljstvo što je akcija u kojoj je učestvovalo više od hiljadu ljudi uspešno sprovedena.

On je dodao i da se u depoima MUP-a i dalje čuva oko 11 tona narkotika, najavivši da će i ta droga u narednom periodu biti sukcesivno uništavana.

- Država je efikasna i odlučna da se obračuna sa najvećim zlom - rekao je Dačić, naglasivši da je današnje uništavanje droge povezano s kontinuiranim akcijama borbe protiv narkodilera, kao što je bila jučerašnja pod nazivom "Grom".

On je precizirao da je danas uništena droga koja je zaplenjena na području Policijske uprave Kragujevac i da je to omogućeno i zahvaljujući sudskim presudama.

Dačić je istakao da je današnje uništavanje narkotika sprovedeno zahvaljujući vladinoj komisiji za te probleme, čijim efikasnim radom je rešen niz birokratskih i administrativnih prepreka.

Prema njegovim rečima, u borbi protiv narkodilera osnovni zadatak je njihovo otkrivanje i hapšenje, sa zaplenom droge, zatim slede sudske presude i na kraju uništavanje droge.

Dačić je objasnio i da se, prema našem zakonu, droga koja je danas uništena čuvala kao dokaz u sudskim postupcima, založivši se za izmenu pravnih propisa u toj oblasti, jer "postoji niz nelogičnosti".

- Šta da radimo dok ne dođe do sudske presude, da li da drogu vratimo - postavio je Dačić pitanje i naglasio da je cilj države da u potpunosti uništi narkodilere kako bi zaštitila decu i izborila se sa tim "najvećim zlom".

On je naglasio i da je današnja akcija sprovedena zahvaljujući pravovremenoj saradnji i koordinaciji policije, Ministarstva pravde, nadležnih sudova i tužilaštava, Ministarstva zdravlja i Ministarstva energetike i zaštite životne sredine.

Dačić je objasnio i da danas u TENT-u nisu mogli da budu uništeni kokain i amfetamini, iz ekoloških razloga i najavio da će se pronaći način kako bi se i ti narkotici uništili.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb Cop

    7. decembar 2013 | 15:41

    Pa juce je bilo 13 tona a danas 1740kg. Lepo sam ja reko da ce 90% zaplene biti vraceno u prodaju:-)

  • Djole

    7. decembar 2013 | 15:47

    A ostalih 12 tona? Vlazno pa nece da gori? More...!

  • N. M

    7. decembar 2013 | 15:33

    Zato je danas ovako stabilan napon...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA