Putin ukinuo agenciju RIA Novosti, osnovao Rusija danas

Vladimir Putin pravi reorganizaciju u sferi medija i otvara novu državnu novinsku agenciju "Rusija danas", ostavljajući staroj RIA Novosti rok od tri meseca za potpunu likvidaciju

  • 3

Ruski predsednik Vladimir Putin ukinuo je državnu novinsku agenciju RIA Novosti i osnovao novu "Rusija danas", koja preuzima svu imovinu u Rusiji i inostranstvu. Osnovni zadatak nove agencije biće da "izveštava o državnoj politici Ruske federacije u inostranstvu i života u Rusiji", navodi se na sajtu Kremlja.

Istim ukazom se novoj Međunarodnoj informativnoj agenciji "Rusija danas" pripaja radio u državnom vlasništvu "Glas Rusije", a redakcija novina "Rosijskaja gazeta" se reorganizuje i njoj se pripaja magazin "Rodina".

Generalnog direktora će, prema ukazu, postavljati i dužnosti razrešavati predsednik Ruske federacije. Putin je za prvog generalnog direktora nove agencije "Rusija danas" posebnim ukazom postavio Dmitrija Kisjelova novinara i voditelja informativne emisije "Vesti nedelje" na državnoj televiziji "Rosija".

Kisjelov je 90-ih bio poznat kao liberalni nezavisni novinar sve dok nije počeo da radi na državnim televizijama. Nezavisni, privatni mediji ga kritikuju za otvoreno podržavanje vladajuće partije "Jedinstvena Rusija" i predsednika Vladimira Putina u svojim emisijama.

Nova agencija "Rusija danas" nalaziće se u istim prostorijama kao i RIA Novosti, a rok za potpunu likvidaciju agencije je tri meseca, navodi se u ukazu ruskog predsednika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tata-mata

    9. decembar 2013 | 11:18

    Putin, stari spijun, KGB skola...

  • paja

    9. decembar 2013 | 15:11

    Putine kralju !!

  • dovidjenja dovidjorno

    9. decembar 2013 | 19:05

    Da hoce tako da likvidiraju RTS raspuste bandu pa okupe nove ljude kako bi podigli kvalitet programa ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA