SRBI SU HTELI DA UBIJU TITA, JOVANKA SE BOJALA DA ĆE ZAVRŠITI KAO DRAGA MAŠIN! Evo šta se još krije u TITOVOJ SOBI TAJNI (VIDEO)

Titova soba tajni, konačno je otvorena, a iz nje su "izašle" mnoge stvari koje niko nikada nije čuo o bračnom životu Jovanke i Josipa Broza

  • 95

"Titova soba tajni", polako počinje da se otvara, a dokumetarni serijal iz Filmskih novosti otkriva nam nikad viđene detalje iz života Jovanke Broz i doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, kao i čime je MARŠALU supruga sve "punila uši". Jednu od najvećih izjava dao je Milan Žeželj, koji tvrdi da je Jovanka stalno govorila Titu da će ga "Srbi ubiti!"

 

TITOVA DECA I UNUCI POSTAJU MILIONERI? Evo koliko ZAISTA vredi BLAGO Josipa Broza

 

- Nijedan njihov vladar nije dočekao smrt u krevetu - vikala je Jovanka, a Žeželj prenosio Slavki Ranković, supruzi Aleksandra Rankovića.

 

TITO JE MRZEO SVETOG NIKOLU! Evo zašto je MARŠAL zabranio Srbima da slave svog SVECA i na koga ga je PODSEĆAO

 

 

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

 

Jovanka Broz pored straha da će Srbi doći glave njenom suprugu imala je, prema tvrdnjama Žeželja još jednu bojazan, a to je da će završiti kao supruga kralja Aleksandra Obrenovića koje su pučisti ubili 1903. godine!

 

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA TITOVOG SEFA: Evo šta je MARŠAL uradio sa blagom Karađorđevića!

 

- Ne želim završiti kao Draga Mašin - vikala je Jovanka.

 

Foto: White House photo official

Foto: White House photo official

 

Jovanka je, kako se vidi iz materijala, bila pupčanom vrpcom vezana za Ivana Stevu Krajačića, hrvatskog ministra policije i glavnog ruskog obavještajca na Balkanu.

 

U “Titovoj sobi tajni” svedoci opisuju kako je Jovanka, sa Stevom Krajačićem, planirala ugradnju prislušnih uređaja u vlastite prostorije, što je trebalo poslužiti kao izgovor – i poslužilo je – da se reše Rankovića.

 

Foto: Tanjug/Arhiva

Foto: Tanjug/Arhiva

 

Rankovićev pad počeo je kad je odbio Titovu naredbu da formira partijsku komisiju koja je trebala ispitati “drsko i bezobrazno držanje Lazara Koliševskog, šefa makedonskih komunista”.

 

Ranković je tu naredbu odbio izvršiti, i time se zamerio Jovanki, koja je u velikoj meri doprinijela njegovom padu, mada to nije bio jedini razlog smene.

 

“Ekipe Filmskih novosti snimale su Tita po nekoliko sati dnevno, a za filmski žurnal se koristio samo manji dio. S ove vremenske distance, snimci koji nisu prikazani, ili koji čak nisu nikad ni montirani, zanimljiviji su od onih koji su ranije prikazivani, a uz relevantne komentatore i sugovornike, svjedočanstvo koje nas približava istini”, rekao je za Blic Vladimir Tomčić, direktor Filmskih novosti.

 

 

U obilju materijala koji je nastajao od 1945. do 1980. ima i bisera poput onog u kom Tito vozi luksuzni automobil maksimalnom brzinom kroz šumu na Brionima.

 

- Titove bolesti su bile tabu teme i od javnosti je skrivano da je on do 1960. bio pet puta operisan. U medijima se o tome nije govorilo, a mi imamo snimke iz bolnice, postoperativni tok… Također, Tito i vojska do sada nisu obrađena tema - rekao je Tomčić.

 

Foto: AP

Foto: AP

 

U Sobi tajni čujemo i Hruščovljevu izjavu, prema kojoj je Tito bio zadnji socijalistički car, čiji je način života bio silno rakošan. Jovanka je, vidimo u seriji, ispod rezidencije u Užičkoj ulici na Dedinju, svojevoljno sagradila podzemno sklonište površine preko 300 kvadratnih metara. Na upozorenja arhitekata, da će to ugroziti statiku objekta, nije se ni osvrnula.

 

Josip Broz Tito je, saznajemo iz jedne epizode, pokušao i da gaji krokodile.

 

 

Jovanka inače među osobljem koje je posluživalo bračni par Broz nije uživala veliku popularnost. Iz filma saznajemo da im je često prijetila, vređala i nazivala žgadijom. Osoblje je irirala i njena čudna navika, da se po rezidenciji šeta s torbicom koju je nosila preko ruke.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    28. decembar 2015 | 19:25

    JOSKA AUSTRIJANAC KOJI JE NABADAO SRBE U ROVOVIMA NA DRINI U PRVOM SVETSKOM RATU JE PARANOICNO MRZEO SRBE.SAVU KOVACEVICA JE NAZIVAO ,SRPSKO KOPLE ,SLAO GA JE U NEMACKE OBRUCE SAMO DA POGINE ZAJEDNO SA STO VISE SRBA -NAKRAJU JE BIO UBIJEN SA LEDJA!! NORMALNO JE DA SE BOJAO SRBA PA 1,7MILIONA SRBA JE STRADALO U RATU I SVE OFANZIVE SU SE VODILE DA SRBI IZGINU!!!

  • Karlo

    28. decembar 2015 | 19:30

    Da smo ostri taj fasista nikad ne bi preziveo dan u ovoj zemlji. Ali mi smo podanicka bagra pa je fasista vladao dugo a mi mu ljubili skute. Dok su nasi cekali i razmisljali misleci da svi treba da zive on je cistio Srbe i masovno ih ubijao.

  • Cuvar

    28. decembar 2015 | 20:45

    Srbin sigurno nije bio, ali dok je bio ziv bilo je mnogo bolje nego sada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA