Privredna delegacija tehnološke zone iz Kine u poseti Srbiji (VIDEO)

Nanchang zona je nastala 1991. godine, a danas u njoj posluje nekoliko hiljada firmi među kojima su Microsoft i ABB

  • 0

Nanchang High Tech zona je jedna od stotinu industrijskih parkova koji trenutno postoje u Kini. Ova zona nastala je 1991. godine, a do danas je proširena na 286 kvadratnih kilometara, na kojim se nalazi nekoliko hiljada firmi, od čega su 230 kompanije stranih investitora.

Industrijske zone koje se razvijaju u Kini sve češće privlače strane investitore, pa tako u okviru Nanchang High Tech zone svoje razvojne centre i kompanije poseduju neke od vodećih svetskih firmi kao što su Microsoft, ABB, Mitsubishi Group i drugi. Pored olakšica kineske vlade u domenu zapošljavanja nove radne snage, predstavnici ove zone kao prednosti i potencijalne razloge investiranja navode dobro razvijenu infrastrukturu koja se ogleda u povezanosti Nanchang grada sa internacionalnim aerodromima i glavnim autoputevima, kao i dobro razvijenom železničkom saobraćaju.

Foto: Profimedia

Pored toga, Nanchang industrijska zona raspolaže velikim količinama energije i gasa koje se svakodnevno koriste za snabdevanje mnogobrojnih fabrika koje se nalaze u okviru ove zone.

Delegacija Nanchang High Tech zone je posetila Srbiju i tom prilikom bila gost kompanije Comtrade.

Foto: Profimedia

- Veoma smo impresionirani kompanijom Comtrade! Globalo su orjentisani i imaju odlično razvijene istraživačko- razvojne sposobnosti. Nadamo se uspostavljanju saradnje Nanchang zone sa Srbijom i Comtrade grupom, rekli su za Telegraf.rs predstavnici Nanchang High Tech development zone.

(Telegraf.rs/Anđelina Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA