Konferencija o testiranju softvera kompanije Comtrade Digital Services u Dablinu privukla je preko 180 učesnika iz 30 zemalja

Pogledajte kako je protekla treća po redu Quest for Quality konferencija o testiranju softvera

  • 0

Quest for Quality konferencija je i ove godine privukla veliki broj zainteresovanih učesnika koji su na dvodnevnoj konferenciji u velelepnim prostorijama hotela The Marker u Dablinu imali priliku da isprate predavanja o najaktuelnijim temama i nadolazećim trendovima u okviru testiranja softvera.

Foto: Marko Jovanović

Comtrade Digital Services se kao lider tehnologija budućnosti i ove godine vodio isključivo novitetima i tehnološkim izazovima koji nas čekaju u budućnosti testiranja. Pored svežih i još uvek nedovoljno istraženih tema, osnovni kriterijum je bio raznovrsnost kako u odabiru tema, tako i odabiru kompanija učesnika iz različitih industrija, poput bankarstva, medicine, transporta itd.

Ovogodišnja konferencija privula više od 180 delegata iz 30 različitih zemalja i kompanije poput Intel, Smart Bear, Piccadily Group, Testim Applitools, Philips Healthcare, Huntigton National Bank.

Foto: Marko Jovanović

Glavna tema ove godine je bila veštačka inteligencija, iz dva aspekta- kako je testirati, i kako je koristiti za testiranje odnosno na koje sve načine se veštačka inteligencija može upotrebiti u svrhe testiranja softvera. Predstavljene su nove ideje koje istražuju kulturološki i etički aspekt veštačke inteligencije, kao i budućnost njihove upotrebe.

Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović

U okviru 30 različitih predavanja, među temama su se našle i blockchain tehnologija, DevOps, Internet stvari (IOT), testiranje virtuelne i proširene realnosti, edge computing, robotika, automatizacija testiranja.

Foto: Marko Jovanović

Dejan Ćučić, direktor poslovanja Comtrade Digital Services u Irskoj i Velikoj Britaniji je izjavio da je ovogodišnja Quest for Quality konferencija nadmašila očekivanja kako u pogledu predavača i odabranih tema  tako i po broju sponzora i kompanija koje su učestvovale.

(A.Petrović/ Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA