≫ 

ITS predstavio nove udžbenike posvećene IT tehnologijama (VIDEO)

U konferencijskoj sali Comtradea 12. decembra održana je druga prezentacija izdavačke delatnosti Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS.

  • 0

U prisustvu osnivača škole, predstavnika kompanija Comtrade i LINK group, predstavnika medija, profesora srednje škole ITHS, i profesora Fakulteta savremene umetnosti FSU, predstavljena su nova izdanja ITS-a.

ITS je pokrenuo izdavačku delatnost pre 10 godina, a od tada, kao rezultat višegodišnjeg rada sa studentima, odštampan je veliki broj udžbenika, skripti i praktikuma.

Izdavanje udžbenika postaje tradicija koja je neophodna kako bi obrazovni sistem pružio studentima kvalitetno i stručno znanje nakon studija.

Foto: J. Maslovarić

Na prezentaciji je 13 autora predstavilo 16 naslova koji su izašli iz štampe u periodu nakon prve prezentacije izdavačke delatnosti.

Sa ovom prezentacijom ITS je zaokružio 40 izdatih naslova, čiji su autori upravo profesori ove škole, što je svrstava u mali broj izdavača takvog tipa u visokom obrazovanju.

Foto: J. Maslovarić

Svi udžbenici su prošli recenziju i usvojeni na sednicama Nastavno-stručnog veća, što dodatno govori o kvalitetu samih naslova.

Foto: J. Maslovarić

S obzirom na to da IT tržište, usled konstatnih promena i tehnoloških unapređenja, ne nudi adekvatan udžbenički materijal koji pokriva sve predmete, obrazovni sistem ITS škole će nastaviti i dalje da radi na novim izdanjima, kako bi obrazovanje koje nudi studentima na bilo potpunije i kvalitetnije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA