≫ 

Amazon neće graditi sedište u Njujorku nakon agresivnog protivljenja političara

Tehnološki gigant odlučio je da ipak ne gradi svoje ogromno sedište u Kvinsu

  • 1

Amazon je otkazao svoje planove za novo sedište u Njujorku nakon velikog protivljenja lokalnih političara.

- Nakon dosta razmišljanja, odlučili smo da ipak ne započnemo izgradnju našeg štaba u Kvinsu. Za nas je veoma važno da imamo saradnju sa državnim i lokalnim predstavnicima, kao i njihovu podršku, stoji u saopštenju kompanije povodom otkazivanja velikih planova.

Amazon je svoje planove za pravljenje još jednog sedišta objavio krajem prošle godine, ali sada tvrdi da je politička reakcija koja je usledila bila razlog za ponovo razmatranje ove odluke.

- I dok ankete pokazuju da 70 odsto Njujorčana podržava naše planove i investiciju, određeni broj političara nam je jasno stavio do znanja da se protive našem prisustvu i da ne žele da sa nama grade veze koje su potrebne da bi se ovaj projekat ostvario, pominje se u saopštenju.

Foto: Tanjug/AP

Amazon je održao nacionlano takmičenje kako bi izabrao gradove za svoja dva sedišta i odabrao Njujork i Arlington u Virdžiniji.

Nakon zaustavljanja planova za Njujork, Amazon neće ponovo pokretati potragu za novim sedištem, i trenutno planira samo izgradnju onog u Virdžiniji.

Među probolemima sa kojima se kompanija suočavala bila je i odluka njenog rukovodstva da ne dozvoli stvaranje sindikata.

Uprkos tome što su mnogi verovali da će se Amazon ipak boriti protiv negativne klime, ostali su razočarani odlukom kompanije da samo pokupi svoje stvari i ode sa projekta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA