≫ 

Šef Twittera vodi prilično bizaran život i tvrdi da mu ove čudne navike produžavaju dan i smanjuju stres

Neke od njih svakako vredi isprobati, ali ne sve

  • 1

Šef Twittera otkrio je kako se bori sa stresom uz pomoć ishrane i vežbanja

Džek Dorsi ima samo jedan obrok dnevno, i to večeru, ali vikendima uopšte ne jede. Iz života je izbacio i toplu vodu prilikom tuširanja i svaki dan peške ide na posao kako bi mu um bio oštar.

Dorsi poseduje imovinu vrednu 5.3 milijardi dolara i tvrdi da mu ove rutine pomažu da mu dan traje duže, ali i da svako veče uspeva da se isključi od svih obaveza kako bi mirno spavao.

Jedini obrok tokom dana ima između 6 i 9 časova uveče, a uglavnom se odlučuje za ribu, piletinu ili biftek sa povrćem i salatom.

Ipak, hrane se potpuno odriče tokom vikenda, a prve kalorije uzima tek nedeljom uveče, i to je supa od koštane srži.

Zbog ove ozbiljne restrikcije, Džek tvrdi da ima osećaj kao da mu dani traju duže i da je zato u stanju da obavi više poslova.

- Vreme koje ne trošim na doručak i ručak dozvoljava mi da se vše fokusiram na dan i obaveze koje me čekaju. Uveče nemam nikakvih problema da zaspim, zapravo, padam u san za manje od 10 minuta, tvrdi on.

Uprkos tome što ima pristup najboljim trenerima na svetu, Dorsi svakog dana vežba samo 7 minuta, a dodatne vežbe dobija tako brzo hoda sat i 15 minuta do posla.

Dorsi je takođe bio vegan dve godine pre nego što je odlučio da pređe na paleo dijetu jer je počeo da dobija narandžastu boju zbog previše beta karotena.

Njegovo eksperimentisanje sa zdravljem takođe pokriva i neke krajnje neobične navike.

- Ništa mi nije dalo više mentalne snage nego sposobnost da vrlo brzo pređem iz sobne temperature na hladnoću. A kako bih to postigao, svaki dan imam ledene kupke . U njih ulećem pravo iz toplog kreveta i pružaju mi osećaj kao da mogu da postignem gotovo sve, objašnjava svoju bizarnu naviku Dorsi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA