≫ 

Apple ima novu sjajnu funkciju koju je čak i Google pohvalio

Korisnici u svakom slučaju dobijaju bolju bezbednost

  • 0

Apple je prošle nedelje na svojoj konferenciji za developere predstavio novo "dugme" za logovanje koje će zvanično zaživeti dolaskom iOS-a 13 ove jeseni.

Proizvođač iPhonea je od developera zatražio da ovo dugme bude pozicionirano iznad Google i Facebook dugmića za logovanje.

Ono će biti povezano sa Face ID/Touch ID opcijama kako bi sve bilo bezbedno i zgodno.

Pritom, Apple će moći da koristi ovo dugme da generiše beskrajan broj jedinstvenih mejl adresa kako bi zaštitio vašu pravu, i neće skupljati podatke o vama kada kliknete na dugme.

iOS 10, apple, wwdc Foto: Tanjug/AP

A cela stvar je postala još zanimiljiva nakon izjave Google šefa za logovanje, Marka Rišera, koji je izjavio da Apple na ovaj način "poboljašva internet".

On je intervjuu za The Verge izjavio da je ovo odlično rešenje za svet u kom se korisnici prečesto oslanjaju na slabe lozinke koje je vrlo kako pogoditi.

- Čak iako neko klikne na dugme konkurencije kada se logije na neki sajt, to je i dalje bolje nego da mora da unosi korisničko ime i lozinku, ili još gore, recikliranu lolzinku i šifru - izjavio je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA