Kaj je prva osoba na svetu koja je dobila specijalnu bioničku, Star wars, ruku

Dečaku (11) su amputirane obe noge i ruke

  • 1
bionička ruka, Kye Vincent Printskrin: Youtube/ Open Bionics

Kaj Vinsent (11) je imao osam godina kada je dobio meningitis, pa su lekari bili primorani da mu amputiraju obe noge, desnu ruku i deo leve ruke, jer se infekcija proširila njegovim telom za manje od 24 sata.

Zahvaljujući donaciji dobrih ljudi, jedanaestogodišnjak iz Engleske, iz grada Bedfordšajera, je postao prva osoba na svetu koja je dobila specijalnu bioničku ruku sa temom R2-D2, čuvenog droida iz serijala "Star wars". Dečak je oduševljen novom "spravom", koja koristi senzore da detektuje pokrete mišića.

Iako ne može da prikazuje holografske poruke od intergalaktičkih princeza, R2-D2 ruka može da se prilagođava rastu dečaka.

Kompanija iz Bristola koja je napravila ruku koristila je 3D štampač.  Oni prave udove sa temama iz crtaća "Zaleđeno kraljevstvo" i Marvelovim likovima, kao što je Ajronmen, pa tako i deca koja su ostala bez udova mogu da budu pravi superheroji.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Sky news)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA