Električni skejtbord ima "kockaste" točkove, može da ide po svim terenima i juri 40 na sat

  • 0
Skejt Točkovi Printscreen: YouTube/Mashable

Kada bi vam neko rekao da već sada možete da vozite skejtbord sa "kockastim" točkovima, verovatno biste pomoslili da sa njim baš i nije sve u redu.

Međutim, takav skejtbord upravo je konstruisan, i to sa namerom da svom "vozaču" omogući da ga vozi po teškim terenima. Ovi "ajkulini točkovi" (Shark Wheels, naziv firme u orginalu) omogućavaju vožnju skejta po skoro svakoj podlozi. Njihova konstrukcija je kombinacija klasičnog oblika valjka i kocke.

A upravo to omogućava mnogo bolje prijanjanje za podlogu, manji otpor trenja i veću brzinu, nego što je to sa klasičnim točkovima slučaj.

Inače, firma Shark Wheels prodaje električne skejtove opremljene revolucionarnim točkovima, koji imaju autonomiju od skoro 18 kilometara. Ove futurističke "daske na točkovima" mogu da postignu brzinu nešto veću od 40km/h, opremljeni su prednjim i zadnjim svetlima i mogu da se "penju" uz uspon od 20 stepeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA