Čovek-avion poleteo "kao metak" i postigao novi rekord

"Džetmenov" sledeći izazov je da se, prilikom nekog od budućih letova na velikim visinama, bezbedno prizemlji bez upotrebe padobrana

  • 0
Džetmen

Printscreen: YouTube/XDubai

Vins "Džetmen" Refet, letač koji osvaja nebeske visine u odelu sa krilima spojenim sa džetpekom, oborio je svetski visinski rekord za tu kategoriju letelica.

"Džetmen" je, nakon testiranja letelice, uključio maksimalnu snagu svog mlaznog pogona i za samo osam sekundi dostigao visinu od 100 metara. Posle 12 sekundi bio je na 200, posle 19 na 500, dok je visinu od 1.000 metara dostigao 30 sekundi posle poletanja. Prosečna brzina uspinjanja bila je 240 km/h.

Posle tri minuta Refet je bio na 1.800 metara visine i kretao se maksimalnom brzinu od 400 km/h. Nakon toga, počeo je da usporava i da se spušta, pa je na visini od 1.500 metara aktivirao padobran i potom spustio na zemlju.

Refetu je ovo bio prvi let tokom koga je istovremeno demonstrirao lebdenje na mestu, akrobatsko letenje i let na velikoj visini. Nakon postizanja novog rekorda, "Džetmenov" sledeći izazov je da se, prilikom nekog od budućih letova na velikim visinama, bezbedno prizemlji bez upotrebe padobrana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA