≫ 

Ništa od "borbi" protiv Rusa i Kineza: Korona prizemljila najskuplji američki vojni projekat ikada

Svi planirani testovi su otkazani do daljnjeg i nije poznato kada će biti nastavljeni...

  • 8
Avion F-35 Pixabay

Razvoj najmodernijeg američkog borbenog aviona pete generacije F-35 (Lockheed Martin F-35 Lightning II) od početka prate brojne kontroverze, odlaganja i konstantno povećavanje budžeta za njegov razvoj i brojna testiranja.

Jedan od većih takvih skandala bio je i navodni pokušaj zataškavanja ozbiljnih problema u dizajnu samog aviona, kao i problema sa logističkim sistemima.

Na sve to, sada je došao i još jedan - korona virus. Zbog opasnosti od zaraze vrata je zatvorila opitna vojna vazduhoplovna baza Edvards u Kaliforniji, objekat od strateške važnosti za sprovođenje najvažnijih testova aviona F-35, prenosi RT.

Svi planirani testovi su otkazani do daljnjeg i nije poznato kada će biti nastavljeni, budući da je situacija sa koronavirusom neizvesna i nije poznato koliko bi mogla da potraje.

Ipak, neke aktivnosti će se odvijati, ali samo one na zemlji, kao što su pojedina laboratorijska testiranja I probe koje je moguće obaviti bez poletanja aviona.

Avion F-35 Foto: Pixabay

Ova situacija bi, takođe, mogla i da dovede do dodatnih odlaganja i usporavanja testiranja F-35 u borbenom okruženju (JSE - Joint Simulation Environment), gde se osim same letelice testiraju i brojni drugi borbeni sistemi koji u sadejstvu učestvuju u borbenim operacijama. To podrzumeva i razradu potencijalnih scenarija borbi u kakvima bi se F-35 mogao naći nasuprot ruskih i kineskih borbenih aviona i odbrambenih sistema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kapirate?

    27. mart 2020 | 23:06

    Bolje da ste opremali bolnice i med.radnike nego sto ste pravili ovu gvozdjuriju.

  • 😂😂😂

    28. mart 2020 | 07:47

    Videli smo te najskuplje iznad Srbije '99 i posle wc od krila u Buđanovcima, od tada više nisu u upotrebi

  • Johan

    28. mart 2020 | 09:05

    Netre ba njima to oruzje evo napravili su oni oruzje koronu umrece mnogo ljudi a niko nece biti kriv bioloski rat je poceo samo sto nisu ni oni koji su ga napravili posteđeni nemogu ni oni da se izvuku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA