≫ 

Moćno rusko oružje za "ratove zvezda": S-500 će unišavati hipersonično oružje u Svemiru

"Karakteristike sistema S-500 omogućavaju uništavanje ne samo aerodinamičkih i balističkih ciljeva, već i hipersoničnog oružja svih modifikacija, uključujući i uništavanje u orbiti Zemlje"

  • 7
s-500.jpg

Nova generacija protivazdušnog raketnog sistema S-500 "Prometej" moći će da uništi hipersonično oružje u orbiti Zemlje, izjavio je komandant Vazdušno-komičkih snaga Ruske federacije Sergej Surovikin.

On je, u intervjuu za list Crvena zvezda, rekao da tehničke karakteristike S-500 pokazuju da je reč o prvoj generaciji sistema protivkosmičke odbrane, prenosi agencija RIA Novosti.

- Karakteristike sistema S-500 omogućavaju uništavanje ne samo aerodinamičkih i balističkih ciljeva, već i hipersoničnog oružja svih modifikacija, uključujući i uništavanje u orbiti Zemlje - istakao je Surovikin.

On je izrazio uverenje da u svetu ne postoji sličan sistem.

S-500 "Prometej" je nova generacija protivvazdušnog raketnog sistema zemlja-vazduh. Može da uništi ne samo balističke ciljeve, već i aerodinamičke, odnosno avione i helikoptere, kao i krstareće rakete.

Ranije je Pavel Sozinov, glavni konstruktor koncerna "Almaz-Antej", saopštio da će S-500 moći da presreće ciljeve na sto kilometara od Zemlje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • branko

    3. jul 2020 | 18:36

    sila, sa svim prethodnim i ovim novim, milijarde ima da legnu u budzet RF, mada ovo novo nije na prodaju, ma koliko zelele pojedine drzave da kupe, i prethodni rade radnju ozbiljnu....

  • Jest

    3. jul 2020 | 14:36

    Bice dobro za vojnih parada...

  • Mao

    3. jul 2020 | 15:04

    Sve te skalamerije nista ne vrede kad ne mogu da se suprtstave korona virusu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA