≫ 

Duga plava kosa, smeđe oči, izgled prosečne Ruskinje: Dokumenta u Permu izdaje robotska "šalteruša"

Njeni izrazi lica su generisani pomoću veštačke inteligencije i zasnovani na analizi izgleda hiljada žena...

  • 3
robotica, roboti medicinske sestre budućnosti

Foto: Shutterstock

Matična služba u ruskom gradu Permu dobila je humanoidnog robota sa ženskim likom, koji je u stanju da zameni ljudskog šalterskog službenika kada je reč o izdavanju potvrda o nepostojanju krivičnog dosijea i nekorišćenju narkotika, koje su u Rusiji neophodne za obavljanje različitih zakonskih transakcija.

Kako ističe kompanija "Promobot", koja je konstruisala ovog robota duge plave kose i smeđih očiju, on(a) izgleda poput prosečne Ruskinje, a izrazi lica generisani su pomoću veštačke inteligencije zasnovane na analizi izgleda više hiljada žena.

Robot, odeven u uniformu matične službe, u stanju je da proizvede više od 600 izraza ljudskog lica pokretima očiju, obrva i usana, kao i drugih mehaničkih mišića prekrivenih veštačkom kožom.

 

Robot može da postavlja uobičajena pitanja, kao i da odgovara na njih, priključen je na skener i štampač, a ima i pristup bazi dokumentacije, izjavio je za Rojters šef matične službe Leonid Gromov.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leontin Braun

    14. jul 2020 | 18:32

    Prosečna Srpkinja iz Republike Srpske ima plave oči i tamno plavu kosu!

  • M.K.

    14. jul 2020 | 19:27

    Dobri su roboti ukoliko su nama u koristi, ako budu dominantna specija to je opasno jer su definitvno brži od nas, sasvim drugi i veci kapacitet.

  • nikolas

    14. jul 2020 | 16:59

    ROBOTI CE RADITI ZA MULTINACIONALNE KOMPANIJE -NWO NOVI SVETSKI POREDAK -ELITU A NAROD CE OSTAJATI BEZ POSLA -ZIVETI OD SOCIJALE I ZDRAVSTVENO NEOSIGURAN UMIRATI OD BOLESTI I GLADI !!! OVO JE BLISKA BUDUCNOST KOJU JE OPISAO BIFSI SEF FBI POSLE RAZGOVORA SA ROKFELEROM I ROTSILDOM!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA