≫ 

Trampovoj frizuri se ovo neće svideti: Budući avion predsednika SAD će leteti 5 puta brže od zvuka

Kompanija Boeing je spremna da sledeći Air Force One isporuči sledeće godine, što znači da će hipersonični predsenički avion biti tek njegova zamena

  • 3
Air Force One

Printscreen: Twitter/@AeroAmMag / Hermeus Corp

Sledeća generacija aviona Air Force One, namenjenih prevozu predsednika SAD širom sveta, mogla bi da bude sposobna za neverovatno velike i dosada ne dostignute brzine letenja od čak 5 maha.

Američko vazduhoplovstvo je potpisalo ugovor sa aeronautičkom startap komapnijom Hermeus o zajedničkom radu na razvoju prve hipersonične verzije aviona Air Force One.

Ta kompanija je već razvila, konstruisala i testirala prototip motora za takav avion. Sada je na redu izrada samih letelica, navodi Futurism.

Hermeus na projektu hipersoničnog motora radi duže od godinu dana, a testove je završio u martu. Sada je, međutim, potrebno obezbediti da budući "Mah 5" avion ispuni sve neophodne stroge standarde bazbednosti.

Stručnjaci kompanije smatraju da sve što bude potrebno može da se uradi uz pomoć postojeće tehnologije. Sve to, u najboljem slučaju, znači da je hipersonični Air Force One najmanje jednu deceniju daleko od svog prvog leta.

 

Kompanija Boeing je spremna da sledeći predsednički avion isporuči vazduhoplovstu i Beloj kući sledeće 2021. godine, a to znači da bi Hermeusov Air Force One mogao da bude tek njegova zamena, piše Business Insider.

A to znači da, gotovo sigurno, nikada nećemo imati prilike da vidimo šta bi brzina od 5 maha mogla da uradi čuvenoj frizuri Donalda Trampa.

Video: Tramp naredio Melaniji da se smeje: Ona nabacila najkiseliji osmeh na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA