≫ 

Bizarna robotska ruka za usamljene muškarce zamenjuje dodir žene, miriše i znoji se kao ona

"Moja devojka za šetnju" se pričvršćuje za podlakticu korisnika, a njena šaka potom stiska njegov dlan

  • 5
Robotska ruka za usmaljene

Printscreen: Twitter/@futurism

Naučnici sa japanskog Univerziteta Gifu konstruisali su robota koji ima oblik ženske šake i stiska ruku muškarcima kada se osaćaju usamljeno.

Robotska ruka po imenu "Osampo Kanođo", što bukvalno prevedeno sa japanskog znači "moja devojka za šetnju", trebalo bi da pruži osećaj dodira, pa čak i miris romantičnog partnera, ali samo od podlaktice nadole, piše CNET.

Ideja pravljenja nečega ovako bizarnog je da obezbedi prijatnost i osećaj bliskosti usamljenima, posebno tokom momenata izlovanosti usled pandemije korona virusa.

Robotska ruka se pričvršćuje za podlakticu korisnika. Kostruisana je tako da njena šaka stiska dlan korisnika, pa čak i da ispušta tečnost kroz pore na površini, koja je napravljena tako da po svemu liči na kožu. To bi trebalo da simulira znojenje dlanova partnera dok se drže za ruke, prenosi Futurism.

A da sve bude još bizarnije, tu je i mali zvučnik koji emituje zvuke ljudskih koraka, kao i senzor koji ispušta miris ženskog šampona.

A za one, kako ženske, tako i muške, kojima ovaj model baš i nije po volji, u pripremi je i nešto muževnija verzija robotske ruke. Ona će biti nešto grublja i ispuštati muževnije mirise: kolonjske vode, ćumura i roštilja ili čak motornog ulja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA