Ko se još seća VHS-a?

I da li znate šta su to "gaće"?

  • 10
video kasete Foto: Pexels/Anthony

Do pre petnaestak godine bili su gotovo neizostavni deo svakog doma, a danas uglavnom u nekom budžaku skupljaju prašinu.

Video rekorderi su od 1976. pa do 2003. godine, kada je prvi put u SAD zabeležen veći broj iznajmljenih DVD diskova u odnosu na VHS kasete, bili neprikosnoveni "nosač slike" za kućnu upotrebu.

Gradovi su bili puni video klubova, a ljubitelji filmova su se bukvalno otimali za kasete kada se neki novi hit pojavi na njihovim policama. Koliko su današnjim tridesto, četredeseto i pedesetogodišnjacima značili osamdesetih i devedesetih godina,  da pravo je čudo kako smo ih se tako brzo otarasili i lako ih zaboravili.

Ipak, i danas, u vreme onlajn strimovanja i torenata, ipak ima onih koji se sećaju sjajnih dana VHS ere. Zato su kreirali sjajan video iznad, koji nas podseća na neke od najpozantijih bendova video kaseta i retro dizajn njihovih omotnica, koje se u televizijskom žargonu popularno nazivaju - gaće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    15. januar 2021 | 19:48

    Cuveni VHS. Programiras snimanje filma, nestane na kratko struja pa ti se ne snimi film. Pa dok premotas i ubrzas, a vremenom propada i ton i slika od silnog presnimavanja, ludilo. 😄

  • Goksy

    15. januar 2021 | 20:12

    Imam video rekorder kod kuce i jos uvek 😄 Toshiba.. Ko ludo..

  • BMW

    15. januar 2021 | 22:54

    Ne žurite toliko kad kuckate,ne petnestak nego petnaestak,progutali ste "a" i ne godine već godina 😁😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA