Ako ste se ikada od njih uplašili, sada ćete ih zavoleti: Zastašujući roboti "razvaljuju" tvist

Do sada ste mogli da ih vidite u najrazličitijim mogućim akcijama, ali ni jedna nije bila toliko slatka kao ova...

  • 3
Roboti, Boston Dynamics Printscreen: YouTube/Boston Dynamics

Kompanija Boston Dynamics poznata je po izradi robota koji su impresivno funkcionalni, a ponekada i zastrašujući. Ali poslednji video iz te kompanije jedan je od najzabavnijih koje su do sada napravili.

Na njemu se vide roboti koji igraju uz pesmu "Do You Love Me" benda The Contours, iz 1962. godine, koja je dodatno popularizovana u filmu "Dirty Dancing" iz 1987. godine.

U koreografiji učestvuju tri najpopularnije "kreacije" Boston Dynamics-a: čovekoliki Atlas, robot sa dve noge i jednom rukom - Handle i najpoznatiji Spot, koji podseća na psa.

- Cela naša ekipa se okupila da proslavi početak godine za koju se nadamo da će biti srećnija. Srećna Nova godina od svih nas iz Boston Dynamics-a! - objavila je kompanija.

Video koji traje dva minuta i 54 sekunde na YouTube-u za 24 sata pogledalo skoro pet miliona ljudi. Snimak je izazvao brojne reakcije, a mnogi su prokomentarisali da roboti plešu bolje nego većina ljudi. Među onima koji su reagovali je i šef Tesle i SpaceX-a Ilon Mask.

Boston Dynamics je zaludeo svet 2013. godine kada je stvorio Atlasa i 2016. kada se pojavio Spot. Ta kompanija od tada neumorno radi na stvaranju realističnih, snažnih i jakih robota dizajniranih za komercijalnu industriju.

Vremenom je javnost navikla na neverovatne stvari koje su ovi roboti sposobni da urade, kao što je na primer parkur, pa se više ni ne obraćaju pažnju na to koliki su napredak roboti napravili za samo 10 godina.

Boston Dynamics postoji od 1992. godine, kada se odvojio od Masačusetskog instituta za tehnologiju. Nedavno je južnokorejski Hyundai Motors, od kompanije SoftBank koja je bila njegov vlasnik, otkupio 80 odsto kompanije za 1,1 milijardu dolara.

(Telegraf.rs/Startit)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA