Ovo čudo na slici je topovski prigušivač, šta god vi pomislili kada ga vidite

U situaciji kada je potrebno obučavati artiljeriju negde u blizini naseljenog mesta, upotreba ovakvih prigušivača dobro dođe

  • 2

Što zbog "zanimljivog" oblika i veličine, što zbog činjenice velika većina, čak onih upoznatih sa razvojem vojne tehnologije, nikada nije videla ovako nešto, ove fotografije već neko vreme privlače pažnju na internetu.

Fotografije potiču sa artiljerijskog poligona u Nemačkoj, a na njima se vide samohodne haubice M109G, kalibra 155 milimetara, koje vežbaju gađanje koristeći džinovske prigušivače.

Oni koji znaju o čemu je reč, kažu da, u situaciji kada je potrebno obučavati artiljeriju negde u blizini naseljenog mesta, upotreba ovakvih prigušivača nema alternativu.

Ovakvi prigušivači su u stanju buku koju proizvodi ispaljivanje granate smanje za oko 20 decibela, što ne deluje kao mnogo. To je, otprilike, razlika između prosečne jačne zvuka televizora i buke blendera.

Cena jednog ovakvog prigušivača iznosi 100.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA