≫ 

Kako su Hrvati "usijali" Google: Šta je to boza?

Nakon što je Milanović to Plenkoviću odgovorio da je premijer "krkao bozu i gusti sa šlagom", komšije su "skočile" na Google

  • 1
gugl, google Foto: Pixabay

Građani Hrvatske bukvalno su "usijali" Google pretraživač kako bi saznali značenje reči "boza", nakon što je hrvatski premijer Andrej Plenković za predsednika Zorana Milanovića rekao da se razotkrio kao "najobičniji prodavac boze".

Milanović je na to Plenkoviću odgovorio da je premijer "krkao bozu i gusti sa šlagom", kao i kremšnite, dok je on pio viski i pivo.

Reč "boza" se "nikada u istoriji" nije toliko guglala kao juče, preneli su hrvatski mediji, nakon što su se dvojica najviših hrvatskih držvnika "počastili" u svojim javnim prepucavanjima koja traju mesecima.

Televizija RTL je u svojoj emisiji "Direkt" otišla korak dalje, pa je objasnila da je reč o hiljadama godina starom turskom napitku, koji je davnih dana bio popularan na Balkanu i posluživao se u poslastičarnicama.

Kako bozu nije moguće kupiti u Hrvatskoj, ta televizija u emisiji "Direkt" ponudila recept za pripremanje ovog naptka.

Video: Koji koktel najbolje odgovara tvom karakteru, evo šta kažu astrolozi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran B

    15. maj 2021 | 11:56

    U mom rodnom mestu Pukovcu porodica Goranaca decenijama pravi najkvalitetniju bozi na svetu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA