≫ 

"Hteo sam da zabranim Facebook, ali je Zakerberg stalno dolazio i govorio koliko sam veličanstven"

Tramp je pohvalio nigerijsku vladu zbog zabrane Twittera u toj zemlji nakon što je nalog predsednika Muhameda Buharija izbrisan zbog "kršenja pravila"

  • 2
Donald Tramp, Facebook, Fejsbuk

Foto: Pixabay, Tanjug/AP, Printskrin: Facebook/Donald J. Trump

Bivši američki predsednik Donald Tramp kaže da je trebalo da zabrani Facebook dok je bio predsednik, ali da ga je direktor kompanije Mark Zakerberg stalno zvao, dolazio na večere u Belu kuću i tom prilikom mu govorio koliko je veličanstven.

Nalozi Trampa na društvenim mrežama Twitter i Facebook su zabranjeni - na Twitteru zauvek, na Facebooku najmanje dve godine.

Tramp je u saopštenju pohvalio je nigerijsku vladu zbog zabrane rada platforme Twitter u Nigeriji nakon što je nalog predsednika te zemlje Muhameda Buharija izbrisan zbog "kršenja pravila", prenosi BBC.

- Ko su oni da diktiraju dobro i zlo kada su i sami zli? - izjavio je bivši predsednik u saopštenju i pozvao druge zemlje da slede poteze Buharija.

Istovremeno, Tramp je apelovao na građane da izbrišu naloge na platformama Facebook i Twitter jer ne dozvoljavaju "slobodan i otvoren govor", i na kojima je njemu lično zabranjen pristup nakon nereda u Kapitolu u januaru, zbog optužbi da su njegove objave podsticale nasilje.

- Čestitam Nigeriji koja je zabranila Twitter, koji je zabranio njihovog predsednika - rekao je Tramp.

Zabrana Twittera u Nigeriji usledila je nakon što je Twitter nalog predsednika Buharija, koji se odnosio na nigerijski građanski rat pre četiri decenije, govorio protiv onih koji podržavaju secesionistički pokret na jugoistoku zemlje.

Video: Subotica dobila Fejsbuk pijacu: Za tri nedelje više od 20.000 korisnika

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA