≫ 

Veštačka inteligencija rešava NLO misterije na nebu iznad Kine

Kineska vojska prikuplja veliki broj podataka o NLO, sa radarskih stanica, od pilota, policijskih stanica i opservatorija, koji se prosleđuje u nacionalnu bazu podataka, odakle posao dalje preuzima veštačka inteligencija...

  • 2
NLO, Rozvel Foto: Shutterstock

Kineska vojska koristi veštačku inteligenciju za rešavanje problema neindetifikovanih letećih objekata (NLO). Poslednjih godina na kineskom nebu sve je veći broj NLO-a, odnosno povećan je broj njihovih opažanja - i od civila i od vojske, piše britanski Indipendent.

- Nepoznati objekti koji lete iznad Kine predstavljaju ozbiljne izazove za bezbednost njenog vazdušnog prostora - ističe Čen Li iz kineske Akademije za ranu vazdušnu bezbednost. To je organizacija u kojoj se vojno osoblje priprema za poslove u vazduhoplovnim snagama, kao i za radarsko i elektronsko ratovanje kineske vojske.

Čen kaže da vojska, u rešavanju problema NLO-a, prikuplja veliki broj podataka sa radarskih stanica, od pilota, policijskih stanica i opservatorija, koji se prosleđuje u nacionalnu bazu podataka za analizu. Tada veštačka inteligencija stupa na snagu i sve podatke o mestu na kome i vremenu kada je NLO primećen analizira na način na koji ljudski mozak to ne može.

NLO, američka vojska snimila nlo Printscreen: Youtube/To The Stars Academy of Arts & Science

Tako, na primer, veštačka inteligencija može da poveže informacije o tome da li su se takvi objekti pojavili tokom nekih političkih ili vojnih događanja. Mogu da se povežu i sa nekim prirodnim fenomenima ili podacima vremenskih satelita i slično, kako bi se dobila šira slika i objasnilo nešto što se na prvi pogled čini neobjašnjivo ili vanzemaljsko.

Kineske strukture, za razliku od nekih drugih zemalja, nerado govore o fenomenu NLO-a. Jedini put do sada Kina je zvanično potvrdila uočavanje NLO-a 1998. godine, kada su dva vojna aviona presrela objekt koji je izgledao kao "pečurka sa kratkim nogama" i koji je isijavao svetlost iz sredine. Kada su mu se avioni približili, objekt je nestao velikom brzinom.

Vanzemaljci, Kolumbija, NLO Foto: Printscreen/Youtube/ UFO Sightings Daily

Američki kongres ovog meseca očekuje detaljan izveštaj Pentagona o fenomenu NLO-a. Prva saznanja govore o tome da Pentagon ne negira mnogobrojne susrete sa tim fenomenom. Ipak, prema tim izvorima, američka vojska ne tvrdi da NLO-i pripadaju vanzemljaskoj inteligenciji, ali je moguće da to učini, ako se nađu jasni dokazi.

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    10. jun 2021 | 12:18

    DALI SU U PITANJU VANZEMALJCI ILI VISOKO RAZVIJENA CIVILIZACIJA NA ZEMLJI IZ PARALELNOG SVETA !!! SAZNACEMO USKORO !!!

  • Laloš

    10. jun 2021 | 11:09

    Kina će da reši fenomen NLO 👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA