≫ 

Ovaj inteligentni robot pomaže ljudima da se obuku

Kada bude usavršen, ovaj robot će biti od velike pomoći onima koji imaju probleme u obavljanju svakodnevnih radnji

  • 0
robot, oblačenje

Printscreen: YouTube/MITCSAIL

Ljudi koji žive sa različitim poteškoćama, često nailaze na probleme u obavljanju svakodnevnih radnji koje većina smatra jednostavnim. To znači da im je potrebna pomoć u različitim situacijama koje se uzimaju zdravo za gotovo, poput oblačenja.

Rešenje stiže u obliku robota konstruisanog na Masačusetskom institutu za tehnologiju (MIT), tačnije iz Laboratorije za kompjuterske nauke i veštačku inteligenciju (MIT CSAIL), koji je veoma koristan pomagač.

Ideja da se napravi robot koji služi kao pomoć pri oblačenju zvuči jednostavno, ali to baš nije. Kada osoba pomaže drugoj osobi u ovoj radnji, služi se iskustvom koje i sama ima. Sa robotima je drugačije, budući da im garderoba nije neophodna, piše Ubergizmo.

Da bi se taj problem rešio, kreiran je poseban algoritam koji mehaničke pomoćnike upućuje kako da ne povrede one kojima pomažu. Novi roboti su u početnim fazama razvoja, što znači da će proći još neko vreme dok oni ne postanu pravi pomoćnici, prenosi PC Press.

Ovaj koncept ukazuje i na to da bi mogli da budu od pomoći i na drugim poljima, te da iz garderobera, na primer, pređu u kuhinju, a to je budućnost koja obećava.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA