≫ 

Rusi prikazali nova moćna oružja: Od Kalašnjikov "heklera" do ubojitih PVO sistema

A to je samo jedan deo onoga što će tokom ove nedelje biti prikazano na Vojno-tehničkom forumu "Army-2021"

  • 8
Međunarodni vojno-tehnički forum Army-2021, Alabino, RUSSIA MILITARY SHOW Foto: Tanjug/AP

U Rusiji se tokom ove nedelje održava međunarodna izložba naoružanja i vojne tehnike Vojno-tehnički forum "Army-2021", koji se održava poligonima u Alabinu i vazduhoplovnoj bazi Kubinka, nedaleko od Moskve, na kojoj se predstavljaju najnovija dostignuća pre svega Ruske, ako i vojnih industrija ostalih zemalja učesnica.

Već u prvim satima izložbe pažnju posetilaca privukli su novi proizvodi kompanije Kalašnjikov, novi jurišni karabin AKV-521 i modernizovni automat PPK-20 (usklađen sa novim AK-12 standardom). Nove puške čuvenog proizvođača posetici su imali prilike i da isprobaju na strelištu.

Među brojnim eksponatima, na izložbi je prikazana i modernizovana verzija transportnog helikoptera Mi-171Sh. Izloženi su i raketni sistemi 9A383E i 9A317ME Viking (zemlja - vazduh), kao serija novih i modernizivanih borbenih i transportnih vozila i drugih borbenih sistema različith vidova i namena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA