≫ 

Da li Ilon Mask pravi tenk?

Ili je možda u pitanju nova verzija Tesla Cybertruck-a...

  • 3
ilon mask pravi tenk Printscreen: Twitter/@Max9907826460

Fotografije ogromnog guseničara na kamionu, koji nosi logo kompanije SpaceX poznatog biznismena i inovatora Ilona Maska, izazvale su u poslednja dva dana rekacije brojnih ljubitelja tehnlogije na Twitteru.

Odmah su krenule brojne spekulacije i šale, od kojih je jedna od najčešćih bila da je u pitanju nova verzija ili novi dodatak za dugo isčekivani Tesla Cybertruck pikap kamionet. Neki su se zapitali i da li Masku, u nizu vozila, raketa i gedžeta koje je do sada prikazivao i koje proizvodi, sada na red došao - tenk.

Neko od hi-tech tviteraša na kraju je objavio da mašina koja po izgledu zaista podseća na par ogromnih tenkovskih gusenica, iz Nemačke, gde je snimljena na auto-putu, najverovatnije putuje u neku od velikih luka, u Hamburg ili Roterdam u Holandiji.

Na pitanje tviteraša prvi ozbiljan odgovor dao je Kris Bergin, urednik sajta NASASpaceFlight, koji je napisao da je SpaceX najverovatnije kupio masivnu kransku konstrukciju na gusenicama, takozvani "puzeći kran" (engl. crawler crane), koji se koristi za prenos i manupulisanje raketama. Snimljen je u Nemačkoj na putu za SAD.

To je uskoro je to potvrdio i sam Ilon Mask napisavši u svom odgovoru: "To je naš novi kran!"

Video: Svemirska raketa Ilona Maska doživela krah: Umesto na Marsu, završila u delovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA