Rusi tvrde: Amerika razvija napredne sisteme za brze i precizne tajne napade iz Svemira

"SAD modernizuju i razvijaju čitav spektar uređaja koji bi trebalo da im omoguće da izvode napade na sve vrste meta u bilo kom delu sveta..."

  • 4
Svemirski brod Ilustracija / Foto: Pixabay

Sjedinjene Američke Države razrađuju tehnologije za pravljenje vojnih orbitalnih sistema koji su u stanju da tajno napadaju iz svemira, smatra generalni direktor ruskog vojno-industrijskog koncerna "Almaz-Antej" Jan Novikov.

Novikov ističe da SAD modernizuju i razvijaju čitav spektar uređaja koji bi trebalo da im omoguće da izvode brze i precizne napade na sve vrste meta u bilo kom delu svetu, prenosi zvanični list ruske armije "Krasnaja zvezda".

- Ako govorimo o vazdušno-kosmičkim uređajima, onda su to pre svega orbitalne bespilotne letelice H-37 - rekao je Novikov. Prema njegovim rečima, prva takva letelica je lansirana 2010. godine, a danas ih je već nekoliko u upotrebi.

Kako prenosi Sputnjik, zvanično je, navodno, saopšteno da su to uređaji koji imaju naučno - istraživačku svrhu.

- Mi znamo da oni mogu da imaju funkciju nosača nuklearnih bojevih glava. SAD planiraju da u budućnosti povećaju brojnost takvih uređaja u svemiru. To je ozbiljan izazov! - dodao je Novikov.

Na osnovu eksperimenata sa tim bespilotnim letelicama razrađuju se tehnologije za pravljenje udarnih vazdušno-kosmičkih sistema za višekratnu upotrebu. Ti sistemi bi trebalo da obezbede operativno delovanje i široki spektar mogućnosti uz smanjene troškove korišćenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    24. septembar 2021 | 19:17

    Ameri su svetsko zlo.

  • Balkan

    28. septembar 2021 | 14:48

    I kada cemo konacno da unistimo planetu Zemlju, da li ima informacija o tome, sto kazu da se pripremimo na vreme, da nas ne iznenade. Ziveli

  • Voja

    27. oktobar 2021 | 21:33

    A koga ce da napada čovek čoveka ta glad za dominacijom i moći uništiće čovečanstvo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA