Bivši radnik Googlea otkrio najveću tajnu kompanije: Dobra "bleja" za velike pare!

"Posao u Google-u je najbolji posao koji sam ikada imao! To je kao dečije igralište za odrasle!"

  • 1
Google, kompanija, logo Zgrada kompanije Gugl / Foto: Tanjug/AP

Jedan korisnik TikToka je otkrio kako izgleda radni dan u kancelarijama, odnosno u kampusu, kompanije Google. Izvesni Ken Vaks je svojim postom istovremeno zapanjio i izazvao zavist brojnih svojih pratilaca.

Tema njegovog videa bile su sve pogodnosti koje jedan zaposleni uživa radeći u Google-u: od prevoza Googleovim autobusima od kuće do posla, preko doručka napravljenog po želji, mogućnosti korišćenja staza za kuglanje za vreme pauza, do igranja sa kucama tokom celog radnog dana.

- Posao u Google-u je najbolji posao koji sam ikada imao! - istakao je Vaks, koji je radio u Googleplex-u, sedištu kompanije u kalifornijskom gradiću Mauntin Vju, u središtu Silicijumske doline.

@kenAnswer to @farolillo22 ##greenscreen Working at Google was the best job ever 😅 ##google ##tech ##bigtech ##tbt ##sf♬ Squid Game - Carrot

To mesto već duže vreme fascinira brojne ljude kojima je san da rade u kompaniji Google. U njegovom snimku mogu se videti zaposleni koji igraju stoni tenis, oblače se u različite kostime, vežbaju u teretani tokom radnog dana i potpuno besplatno uživaju u raskošnim jelima, posebno prilagođenim svakome od njih.

Vaksov post je izazvao brojne komentare, od kojih su mnogi bili burne reakcije na činjenicu da je napustio jedan takav posao iz snova, koji zaposlenima donosi tolike benefite.

Jedan od komentatora je naveo da je i sam posetio prijatelja koji radi u kompaniji Google, i oduševljeno napisao: - To je kao (dečije) igralište za odrasle!

Google Foto: Shutterstock

Toliko oduševljenje onih koje ne rade u prostorijama najpoznatijeg internet giganta ima, međutim, i drugu stranu. Zato su neki od komentatora isticali da mnogi Googleovi zaposleni imaju veoma intenzivne i zahtevne poslove, koji im često ne dozvoljavaju da uživaju u svim blagodetima koje im kompanija omogućava.

- Hoću samo da kažem, kao softverski inženjer koji je tamo radio, da su moja iskustva mnogo drugačija od ovoga - zaključio je jedan od komentatora.

Video: HYCU je prva na svetu firma zadužena za bekapovanje podataka Nutanix i Google Cloud korisnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA