≫ 

Teslino proročanstvo se ispunjava: Dolazi kraj informatičke ere i ulazimo u novo doba

Profesor Velimir Abramović veliki poznavalac lika i dela Nikole Tesle upravo je završio svoju teoriju vremena

  • 10
Dragutin Stojmenović i Velimir Abramović

Foto: Telegraf

Velimir Abramović, istinski naučnik i mislilac kakav se retko sreće, polako, ali sigurno utvrđuje svoju poziciju u novoj evropskoj metafizici, nauci, a možda čak i eksperimentalnoj fizici.

Na svojim predavanjima govori o Tesli, filozofiji nove medicine, regeneratorima svoje struje, lečenjima frekvencijama i lečenjem visokofrekventnim poljima.

Njegova bibliografija radova do 1998. godine obuhvata 175 naslova koji se bave problemima umetnosti, filma i televizije, a u toku 2002. formuliše osnovu svojih filozofskih pogleda na stvarnost i logički i metodološki zasniva Ontologiju vremena kao novu granu evropske metafizike koja Vreme postavlja za Biće (sveta).

Radovi su mu objavljeni na engleskom, ruskom, španskom i italijanskom jeziku u vodećim međunarodnim časopisima „Scienca e Storia“ (Milano), „New Energy Technologies“ (Moskva), „Delfis“, kao i knjigama „Artist Body“ (Milano) i „Umetnost naše epohe“ (Centar za modernu umetnost Santiago de Compostela).

On smatra da se može napraviti vremeplov jer je tehnologija praktično vremenska tehnologija, pošto je Tesla radio sa nehercijanskim talasima. Nehercijanski talasi imaju trenutni prenos, na bilo koju udaljenost. Vrlo jednostavna tehnika je u pitanju.

Video: Prof. Velimir Abramović: Prošlost i budućnost ne postoje, postoji samo trenutna sadašnjost

U razgovoru za Telegraf, profesor Velimir Abramović otkriva tajne vremena:

 

  • Danas svi nekuda žure i govore kako nemaju vremena, a zapravo ne znaju da se vreme ne kreće.
  •  

 

- Vreme je jedina beskonačnost u univerzumu i osnova našeg sveta. Stalno je sadašnje vreme. Mi smo robovi vremena, jer  ljudski genom je u osnovi vremenski program razvića čoveka. Očigledno je prostor konačan, jer možemo da se krećemo kroz prostor, a vreme beskonačno jer kroz vreme ne možemo da se krećemo, jer je stalno sadašnji trenutak. I juče je bio sadašnji i danas i sutra će biti. Atomsko- molekulska struktura može da postoji samo u sadašnjosti.

- Ono što postoji to su paralelne sadašnjosti. Da imamo tehnologiju da odemo u 15. vek mi bi otišli u sadašnjost 15. veka, ali koji ima druge forme. To isto radimo kada proizvodimo određena elektromagnetna polja. Imate objekat, imate elektromagnetsko polje koje deluje na njega i on menja vremnsku korodinatu u odnosu na referentno polje i odjednom vidite potpuno drugu stvarnost.  Frekvencija je osnovna karakteristika koja je nepromenljiva. Brzina je konstantna, ali varijantna, a frekvenca je odnos prostor - vreme.

Velimir Abramović

Foto: Telegraf

  • To znači da bi teleportacija sa jednog kraja sveta na drugi, bila moguća promenom prostor - vremena?
  •  

 

- Naravno, šta je svetlost? To je vremensko prostorna formacija. Imate mašinu koja je prostorni dezintegrator. Ovu masu energiju i prostor pretvorimo u šifru vremensko prostorne formacije i istu tu šifru u prijemniku ponovo resituišemo i imate trenutnu teleportaciju. Ajnšajn je pogrešno mislio da se zakoni fizike rasprostiru svetlošću, što je netačno. Oni trenutno deluju u celom univerzumu, a svetlost je samo primarna materija - objašnjava Abramović.

Video: Dolazi kraj vremena informatike i ulazimo u vreme naučne duhovnosti, koje je još davno najavio Tesla

  • Da li Teslini nehercijanski talasi mogu da budu deo buduće tehnologije za teleportaciju?
  •  

 

- To je zapravo temporalno imformisanje preko večne sadašnjosti. Večna sadašnjost je jedino vreme fizičke realnosti. Vi kada biste mogli da putujete kroz vreme menjali bi lokalne sadašnjosti. A ne prošlost i budućnost. Kada shvatite da je sve to paralelno, onda dobijete nepšto što se zove Televizija, a to je da menjate programe i gledate paralelnu sadašnjost.

Velimir Abramović

Foto: Telegraf

- Dolazi vreme naučne duhovnosti, jer mora da postoji metafizički skok. Mi smo sada svi povezani. Celo čovečanstvo može da komunicira preko interneta. Celo čovečanstvo je povezano na globalnom informatičkom nivou, čega je bio svestan i Telsa 1900. godine. Pisao je tada članak sa naslovm "Svetski sistem" i to je tek sada ostvareno, sve ono što je on predvideo. Njegovi patenti su pobedili i mi smo sada jedinstveno čovečansto. Ljudi misle da i dalje postoje neke države, neke rase, kontinenti itd...

Video: Vreme je jedina beskonačnost u našem univerzumu, a mi živimo konstantnu sadašnjost

  • Kakvo je to doba naučne duhovnosti?
  •  

 

- Naučna duhovnost je metafizički skok. To je uvođenje trećeg nivoa u nauku. Mi imamo tri nivoa. Prvi nivo je nivo eksperimenta, drigi nivo je Njutnov zakon gravitacije, to je matematički jezik, a postoji i treći nivo to je priroda samog zakona, ona je ekstrasenzorna. Svi fizički zakoni su metafizika u odnosu na fizičke pojave koje mi vidimo čulno, a ta metafizika je temporalna supstancija, a to je zapravo vreme. Naučna duhovnost je vraćanje duhovnosti u nauku i ontologije u matematiku.

Ceo intervju pogledajte na našem YouTube kanalu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    21. oktobar 2021 | 09:54

    Samo energija može da menja prostorno-vremenski kontinuum, odnosno tok. Za sada ne znamo kako usmeriti energiju da to učinimo. Ako Abramović to zna, kao što kaže da zna, onda je on ekstra genije, ali čisto sumnjam. Teoretisati se može u beskraj, ali to treba i praktično i eksperimentalno dokazati.

  • Dik

    20. oktobar 2021 | 09:11

    ... krećemo da eksploatišemo rudnike uglja koje smo rekli da nećemo više pre par godnina, novo doba parne mašine je počelo !

  • BuRAZ

    19. oktobar 2021 | 17:15

    ebali smo ledja u jeza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA