≫ 

Upoznajte Ameku: Robota koji gotovo savršeno imitira ljudsku mimiku

Na društvenim mrežama mnogi je upoređuju sa robotima iz popularnog filma I, Robot.

  • 2
Printskrin: Youtube/Engineered Arts

Kompanija Engineered Arts, koja sebe naziva “vodećim dizajnerom i proizvođačem humanoidnih robota za zabavu”, nedavno je predstavila svoju najnoviju kreaciju - Ameku, koju opisuju kao najnaprednijeg humanoidnog robota na svetu.

U kratkom video predstavljanju, Ameka je pokazala zapanjujuće realistične pokrete tela i izraze lica.

Engineered Arts nije pokazao previše, ali robot, koji nije prekriven kožom osim onoga što mu je na licu i rukama, izuzetno je realističan. Ne samo pokreti tela, već i facijalni pokreti koji su gotovo identični ljudskim, što mnogi roboti pre Ameke nisu uspeli da ostvare.

Posmatrajući kombinaciju mehaničkih udova i ligamenata, aktuatora i nizova senzora, deluje da ovaj robot koristi veoma naprednu tehnologiju. Engineered Arts postoji od 2005. godine, što znači da su imali 16 godina da usavrše svoje humanoidne robote.

Prema tvorcima, Ameka ima mnogo namena, uglavnom na konvencijama kao zabavljač, pa čak i bez veštačke inteligencije koja bi je u najmanju ruku učinila zanimljivijom za publiku. Ako ikada odluče da naprave nastavak filma I, Robot — Vil Smit će možda imati priliku da glumi nasuprot Ameke.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    3. decembar 2021 | 15:20

    "sa zapanjujuće realističnim izrazima lica i pokretima" - ДА , енглеским...

  • ime

    4. decembar 2021 | 03:48

    O ne…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA