≫ 

Indonežanski student postao milioner nakon što je iz šale stavio svoje selfije na prodaju kao NFT-ove

Gozali je navodno tokom poslednjih pet godina svakodnevno fotografisao sebe ispred svog računara sa namerom da napravi timelapse video kada bude diplomirao.

  • 2
Ghozali Ghozalu Twitter/@Ghozali_Ghozalu

Student informatike u Indoneziji postao je milioner nakon što je prodao svoje selfije na najpopularnijem tržištu za NFT-ove.

Dvadesetdvogodišnji Sultan Gustaf Al Gozali prodao je stotine selfija u kolekciji pod nazivom “Ghozali Everyday” na popularnoj platformi za trgovanje NFT-ovima OpenSea.

Gozali je navodno tokom poslednjih pet godina svakodnevno fotografisao sebe ispred svog računara sa namerom da napravi timelapse video kada bude diplomirao.

Nakon što je napravio oko hiljadu selfija, Gozali je odlučio da te fotografije postavi na OpenSea platformu u decembru.

"Mislio sam da bi bilo smešno da neko od kolekcionara NFT-ova vidi moje lice. Nisam očekivao da će bilo ko kupiti fotografije, koje su koštale svega 3 dolara”, rekao je Gozali.

Međutim, ranije ovog meseca, poznati kuvar Arnold Pernomo naišao je na njegovu kolekciju, kupio neke od njegovih selfija, a zatim i promovisao njegove NFT-ove na društvenim mrežama.

Preko 400 ljudi kupilo je digitalno vlasništvo nad Gozalijevim fotografijama u narednim danima, povećavajući njihovu vrednost i potražnju.

Prošle nedelje, jedan selfi je koštao 0,247 etra (otprilike 806 dolara tada). Gozalijeva kolekcija selfija dostigla je ukupan obim trgovine od 317 etara, odnosno nešto više od milion dolara.

Kako je ovaj student rekao, on planira da uloži svoju zaradu i završi svoj projekat svakodnevnih selfija do diplomiranja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    19. januar 2022 | 14:00

    Kome treba njegov selfi???

  • Перагеније

    19. januar 2022 | 19:00

    "timelapse " - НА српском, то је "проток времена"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA