≫ 

Elon Mask je ponudio tinejdžeru 5.000 dolara da ugasi Twitter nalog koji prati njegove privatne letove

Svinijev nalog koji prati Maskove letove ima najviše pratilaca, sa više od 97.000, a njegova popularnost navela je Maska da pošalje direktnu poruku ovom tinejdžeru.

  • 0
Elon Musk, Ilon Mask

Foto: Tanjug/AP

Izvršni direktor Tesle, Elon Mask, ponudio je 5.000 dolara 19-godišnjaku da ugasi Twitter nalog koji prati njegove privatne letove, rekao je tinejdžer za Protocol.

Džek Svini vodi 15 naloga za praćenje letova koristeći bot koji je kreirao i koji automatski objavljuje kada avion slavne ličnosti poleti ili sleti na aerodrom.

Svinijev nalog koji prati Maskove letove ima najviše pratilaca, sa više od 97.000, a njegova popularnost navela je Maska da pošalje direktnu poruku ovom tinejdžeru.

"Ne sviđa mi se ideja da me upuca neki ludak", rekao je Mask u poruci, nudeći 5.000 dolara Sviniju da ugasi nalog, prema Protokolu. Elon Mask je nedavno rekao da nalozi na društvenim mrežama koji prate njegovo kretanje “postaju bezbednosni problem”.

"Ima li šanse da povećate to na 50.000 dolara? To bi bila velika podrška za moj koledž i možda bi mi omogućilo da kupim auto, možda čak i Model 3", odgovorio je Svini.

Poslednja razmena između Maska i Svinija dogodila se pre nedelju dana, kada je Svini rekao da će obrisati nalog bez novca ako mu Musk da praksu u njegovoj kompaniji. Tinejdžer je rekao da Mask još nije pročitao poruku.

Svini je objasnio Masku kako je uspeo da pronađe javno dostupne podatke o njegovom privatnom avionu kako bi napravio algoritam koji automatski objavljuje status Maskovih letova na Twitter-u. Iako je status Maskovih letova javna informacija, samo oni koji dobro poznaju industriju znaju gde da ih pronađu, prema Protokolu.

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA