≫ 

Ovaj “ludi naučnik” je izmislio robo-odelo koje omogućava zmijama da hodaju pomoću nogu

Odlično, sada i zmijama daju noge — ili, kako jedan naučni vloger tvrdi, vraća im noge "nazad"

  • 1

U nedavno postavljenom videu, kreator i samoproklamovani ljubitelj zmija Alen Pan rekao je da se "oseća loše zbog zmija" jer su "izgubile noge" u procesu evolucije. Da bi ispravio tu nepravdu, on je napravio robotski egzoskelet za zmije u pokušaju da im pomogne da "pronađu" izgubljene noge.

Rezultat? Neverovatno smeštan 3D štampan egzoskelet koji je jednom srećnom pitonu omogućio da se šepuri okolo kao je njegov stan.

Pan je ukazao na činjenicu da zmijama noge nisu u potpunosti nestale – one postoje dok su zmije u materici.

"Ispostavlja se da zmije imaju dve noge kada su embrioni", rekao je vloger, "ali njihov DNK je sav sj**an tako da geni koji bi trebalo da im pruže dve noge, im zapravo daju dva penisa." (Ovo je istina.)

"S tim ne mogu da hodaju", kaže on.

Nakon prvog prototipa, iz kojeg je zmija stalno ispadala, Pan je razvio verziju 2.0 egzoskeleta sa četiri noge — dve napred i dve pozadi, sa dugačkom cevkom u koju zmija može da uđe kada poželi.

Nažalost, zmija još ne odlučuje gde robot hoda, iako je portal Hackaday spekulisao o tome kako bi se to takođe moglo postići.

Da bi testirao opremu, Pan je kontaktirao čuvara zmija i odgajivača pod nadimkom "Granddaddy Herp“ i uspeo je da uvuče velikog žutog pitona u protezu koji je kasnije "trčkarao" po prostoriji. To je bilo dovoljno da ubedi Pana da zmije zaista "žele svoje noge nazad".

"Ne mogu da izbacim iz glave sliku zmije koja ulazi u svoje robo-odelo", rekao je naučni vloger.

Ne možemo ni mi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA