≫ 

Pesma od Dženet Džekson je kvarila hard diskove: Laptopovi iz Windows XP ere nisu voleli “Rhythm Nation”

Jednostavno, zvukovi prisutni u numeri "Rhythm Nation" dovodili su do “krešovanja” hard diskova

  • 0

Iako je normalno da naši prijatelji procenjuju (čitaj osuđuju) naš muzički ukus i oduzimaju nam aux privilegije, naši uređaji se obično neće žaliti na izbor pesama.

Međutim, prema priči koju je podelio glavni softverski inženjer Microsofta Rejmond Čen na svom blogu The Old New Thing, jedna pesma od Dženet Džekson je dovodila do padanja sistema nekoliko laptopova tokom ere operativnog sistema Windows XP.

Jednostavno, zvukovi prisutni u numeri "Rhythm Nation" dovodili su do “krešovanja” hard diskova.

To možemo da shvatimo kao da su se uređaji zapravo žalili na izbor pesme.

Čen, nažalost, nije zalazio u previše detalja, a ne postoji ni jedan snimak na kojem vidi kako se ovo dešava, ali je priča toliko suluda, da je sasvim sigurno istinita, piše The Verge.

Kako kaže Čen, neimenovani proizvođač prenosivih računara otkrio je kako su neki bi sistem na nekim od njihovih tadašnjih modela laptopova jednostavno prestali sa radom ukoliko bi se na njima pustila pesma Dženet Džekson. I ne samo to, već su bili ugroženi i računari koji su se nalazili u neposrednoj blizini.

Nakon nekog vremena, kompanija o kojoj se govori otkrila je kako je određeni zvuk prisutan u ovoj pesmi na određeni način rezonovao sa posebnim modelima hard diskova koji su bili prisutni u ovim prenosivim računarima.

Iako možemo da zamislimo da je rešavanje ovog problema sigurno bila neka posebna vrsta noćne more, nije tajna da su hard diskovi izuzetno podložni vibracijama svih vrsta.

Koje je bilo rešenje? Nije zamena hard diskova, već podešavanje određenih serija laptopova tako da nisu u stanju da reprodukuju zvuk te frekvencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA