IZ LJUBAVI: Kupio ženi 56.000 haljina za 56 godina (FOTO) (VIDEO)

Amerikanac nemačkog porekla Pol Brokman više od pola veka kupovao je haljine svojoj voljenoj supruzi, a svoju pasiju krio je od porodice i prijatelja, dok njegova ćerka nije otkrila ogroman orman u garaži

  • 11

Pol Brokman bi bio najbolji muž na svetu ukoliko bi se haljinama merila ljubav. Rođeni Nemac, koji živi u Kaliforniji u proteklih 56 godina, svojoj ženi Margo poklonio je 56.000 haljina koje je sam odabrao.

Prvih 10 haljina u impresivnoj Brokmanovoj kolekciji bile su besplatne koje je dobio kada je radio u luci u Bremenu, u kojoj je svaki radnik gratis dobijao zaplenjene stvari. Sve je poklonio svojoj tadašnjoj devojci Margo koju je uskoro zaprosio, a njeni roditelji imali su samo jedan uslov - da se isele iz zaraćene Nemačke i presele u Ameriku, što su i učinili.

Par se venčao u Ohaju, a zatim preselio u Arizonu, dok se konačno nije skrasio u Kaliforniji.

Bračni par Brokman oduvek je voleo ples i svake nedelje su odlazili na igranke da usavršavaju plesne korake. Pol je želeo da njegova draga ima što više haljina koje bi menjala za plesni podijum, pa je tako odlučio da joj kupuje što više.

Posle 20-ak godina Margo je sakupila 25.000 haljina. Ona nikad nije volela kupovinu, uvek je pre ostajala da čisti kuću. Tako je godinama Pol šetao ogromnim odeljenjima velikih tržnih centara i birao najlepšu haljinu za svoju voljenu suprugu. Kupovao je haljine pre i posle posla, a nekad je izlazio i u toku radnog vremena da bi našao najlepšu. Nekada se kući vraćao i sa 30 različitih kreacija.

Satima bi posmatrao odevne predmete koji bi mu se najviše dopali i zamišljao svoju suprugu u njima, a zatim pravio selekciju koja je uvek bila baš po meri Margo.

Nekada je trošio sav novac na haljine i onda bi narednih nedelju dana ostajao bez dolara. Najskuplja koju je kupio koštala je 300 dolara i nju Margo nikad nije obukla, kao ni 55.000 ostalih haljina.

Iako mu je Margo rekla da prestane jer više nema gde da ih drži niti može da stigne da ih nosi, Pol je krišom nastavio sa kupovinom. Godinama je iznajmljivao 6 kontejnera da bi smestio svoju zadivljujuću kolekciju, ali ne želi da ljudi znaju za njegov hobi.

- Mnoge ne interesuje kako se oblače njihove žene. Ja sam drugačiji, volim da moja žena lepo izgleda u svakom trenutku - kaže Pol.

Njegovu pasiju razotkrila je ćerka koja je pronašala kolekciju u garaži.

- Nisam mogla da verujem kad sam videla hiljade haljina, garaža je izgledala kao ogromni orman - navela je Lusi, Polova ćerka i dodala da je odlučila da rasproda očevu kolekciju.

Ona je navela da je očeva kolekcija haljina vredi 1,5 miliona dolara, kao i da je razlog prodaje taj što njeni roditelji stoje loše finansijski i u godinama su kada im je to potrebnije od hiljada haljina "zarobljenih" u podrumu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA