Samsung ima telefon koji čita dlan: Neće proricati sudbinu, već će raditi nešto mnogo bolje

Uređaj iz Samsunga će imati tehnologiju koja će budućim vlasnicima uređajima omogućiti nadogradnju već prisutnih biometrijskih komponenti

  • 1

Kompanija Samsung patentirala je telefon koji može da prepozna vlasnikov dlan.

Samsung donosi revoluciju na polju baterija za mobilne telefone: Punićemo ih 5 puta brže i trajaće mnogo duže!

Novi uređaj iz Samsunga će imati tehnologiju koja će budućim vlasnicima uređajima omogućiti nadogradnju već prisutnih biometrijskih komponenti poput senzora za otiske prstiju. Nova Samsungova "digitalna gatara" neće vam otključati uređaj, već vam pomoći u slučaju da ste zaboravili lozinku.

Dosadašnja mera predostrožnosti bila su tajna sigurnosna pitanja na koja bi, uz malo sreće, mogao da odgovori neko ko vas jako dobro poznaje.

Foto: Pixabay.com

Sistem poput ovog, u drugu ruku, prati jedinstven uzorak linija na vašem dlanu koje bi mogao da iskoristi da vam da 'pomoć' pri vraćanju lozinke.

Ništa nije napisano o konkretnoj složenosti senzora - Samsung vrlo verovatno koristi nešto složenije od obične fotografije.

Foto: Promo

Ovo bi moglo da dovede do revolucionarne zamene za standardne sigurnosne mere, ali nigde niko ne naglašava ostale funkcije - čitanje dlana služi samo da vam pomogne pri prisećanju na izgubljenu ili zaboravljenu lozinku.

Kada ćemo videti prvi smartfon-gataru? Teško je reći. Kompanije poput Samsunga i Applea imaju tone patenata koje u jednom trenu mogu iskoristiti na nekom novom uređaju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    13. decembar 2017 | 11:40

    Sve sile razvijene zemlje u elektrotehnici robotici bore se za sto vise informacija o korisniku,u stvari to je moderna drzavna bezbednost ,sa jednog mesta i nista te nepita ti sam sve govoris o sebi koriscenjem svog uredjaja ,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA