Osnivač bitcoina mogao bi da postane prvi bilioner na svetu: Bogatiji je čak i od Bila Gejtsa

Bitcoin je ove godine zabeležio rast od 1.800 odsto. Prošle nedelje, prvi put, probijena je i granica iznad 19.000 dolara

  • 6

Osnivač bitcoina je takozvani Satoši Nakamoto, iako niko ne zna ko se zapravo krije iza ovog imena. Međutim, ko god da je ta osoba, ona bi mogla da postane najbogatija na planeti, ako već i nije.

Evo šta će zameniti bitcoin: Ako sada uložite vrlo malo, za nekoliko meseci biste mogli da ZARADITE MILIONE!

Kada je bitcoin počeo naglo da raste, procena je bila da Nakamoto "leži" negde na oko 17 milijardi dolara, tako, sudeći po novim vrednostima te kriptovalute i predviđanjima dokle će moći da raste, otac bitkoina mogao bi da postane prvi bilioner u svetu. 

Gotovo je izvesno da se on sada nalazi na Forbsovoj listi najbogatijih ispred milijardera Bil Gejtsa i Džefa Bezosa.

Foto: Tanjug/AP

Bitcoin je ove godine zabeležio rast od 1.800 odsto. Prošle nedelje, prvi put, probijena je i granica iznad 19.000 dolara.

Veruje se da Nakamoto poseduje skoro milion bitcoina i da nikada nije prodao nijedan novčić. 

Foto: pixabay.com

Identitet Satošija Nakamotoa, koji je pseudonim za autora koji je započeo da rudari bitkoin pre oko devet godina, ostaje misterija. Dan danas, niko ne zna ko je Nakamoto. 

Prethodnih godina, bilo je bar četiri osobe za koje se verovalo da stoje iza tog pseudonima. Poslednji „osumnjičeni“, bio je Ilon Mask.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA