≫ 

Spustio je glavu i umalo zaplakao: Emotivna reakcija Hamitona kada je na poklon dobio predmet koji je pripadao Ajrtonu Seni (VIDEO)

Britanac je u kvalifikacijama bio najbrži, a to mu je bila 65. pol pozicija u karijeri, čime se izjednačio sa nekadašnjim idolom

  • 0
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Luis Hamilton je izborio pol poziciju na trci za Veliku nagradu Kanade, pošto je u kvalifikacijama stazu odvezao za minut, 11 sekundi i 459 hiljaditinki, čime je iza sebe ostavio Sebastijana Fetela, trenutno u vodećeg u generalnom plasmanu vozača Formule 1, koji je će mu praviti društvo u prvom redu na startu trke.

Klupski kolega Hamiltona, Valteri Botas obezbedio je 3. mesto, pa će i u drugom redu na cilju Mercedes biti ispred Ferarija, jer je 4. mesto osigurao Kimi Raikonen.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ovo je Raikonenu bio 65. pol pozicija u karijeri, čime je stigao legendarnog Ajrtona Senu. Po broju pobeda, Britanac je Senu pretekao još pre dve godine, ali je tek dve godine kasnije uspeo da ga stigne i po pol pozicijama.

Nakon kvalifikacijama u čast izjednačavanja sa tragično nastradalom legendom Formule 1, Hamilton je dobio kacigu Ajrtona Sene, što je izazvalo oduševljenje i mnogo emocija kod njega.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA