Sampaoli novi selektor reprezentacije Čilea

Novi selektor je došao imesto Klaudija Borgija, otpuštenog prošlog meseca posle prijateljske utakmice između Srbije i Čilea u Sent Galenu

  • 0

Fudbalski savez Čilea (FAC) imenovao je Horhea Sampaolija za novog selektora nacionalne reprezentacije umesto Klaudija Borgija, otpuštenog prošlog meseca.

 

Sampaolija očekuje veliki posao, pošto FAC i mnogobrojni navijači u toj južnoameričkoj zemlji očekuju da će miljenici nacije izboriti plasman na Prvenstvo sveta 2014. u Brazilu.

 

Čile posle devet odigranih utakmica u kvalifikacionoj grupi zauzima šesto mesto sa 12 bodova, koliko imaju Venecuela i Urugvaj, i te tri selekcije zaostaju osam bodova za vodećom Argentinom, pet za Ekvadorom i četiri za Kolumbijom.

 

Iz južnoameričkih kvalifikacija direktno učešće na Mundijalu izboriće četiri najbolja tima, dok će petoplasirani igrati igrati baraž.

 

Pod vođstvom dosadašnjeg selektora Borgija fudbaleri Čilea pretrpeli su pet uzastopnih poraza, a taj stručnjak otupšten je sredinom novembra nakon neuspeha u prijateljskoj utakmici protiv Srbije u Sent Galenu (3:1).

 

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: vikipedija / Rodrigo Peret)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA