Brutalna koreografija navijača Spartaka na derbiju Moskve: Čak se ni Delijama neće svideti kako su prikazali granicu juga Srbije (VIDEO)

Očligledno je šetalicu crtao neko ko slabije poznaje geografiju na Balkanu

  • 2

Veliki derbi Moskve uvek izaziva pažnju navijača širom sveta, a pomno ga prate i navijači Zvezde i Partizana koji su u bratskim odnosima sa navijačima dva najveća moskovska kluba. Pristalice Spartaka i CSKA još jednom su pokazali zašto je to tako, naročito domaća ekipa, čiji su navijači imali jaku koreografiju.

Oni su sebe prikazali kao gladijatore, a CSKA kao konje, i tom prilikom prikazali mapu Evrope i nekoliko lokacija širom Starog kontinenta, po kojim bi prema koreografiji trebalo da ih odvuku večiti rivali koje su prikazali kao konje.

Ono što je sporno u mapi Evrope, jeste deo Balkana, gde je Makedonija prikazana kao deo Bugarske, što se neće svideti ni Makedoncima, niti Srbima, kao ni navijačima Zvezde, koji nekada Makedoniju zovu i Južnom Srbijom.

Takođe, deluje i kao da je i granica Kosova prilično loše iscrtana.

A takođe imaju i grupu navijača iz Makedonije, od kojih je najistaknutija ona iz Kumanova.

Podsetimo, svojevremeno je Makedonija i bila pod Bugaskom više puta tokom istorije, poslednji put tokom Drugog svetskog rata, a takve pretenzije postoje i dalje među bugarskim ekstremnim nacionalistima.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lemi

    13. decembar 2017 | 10:24

    A navijaci Zvezde su bitan faktor kao... Zna se ko je tata u Evropi PARTIZAN-PAOK-CSKA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA