≫ 

Veganske pljeskavice, ceđena pomorandža i peintbol! Najluđi predlog kako da se reši problem huligana na utakmicama! (VIDEO)

Neka država osnuje navijačke klubove gde će se služiti vegetarijanske pljeskavice i pustati gusle, a posle da se ide na peintbol da se vežba za ustaše, каже Miroljub Petrović

  • 3

Navijačko huliganstvo poslednjih godina uzima dosta maha, kako u Evropi tako i u Srbiji, a naša država pokušava da se izbori sa tim problemom koliko može.

>>> Otkrivamo kako se hrvatski huligani s derbija ponašaju u Centralnom zatvoru: Po tribini divljali i izigravali heroje, a sad manji od makovog zrna

Ipak, Miroljub Petrović poznat po izrazu "Ideš pod mač, bato" ponovo briljira u svom fazonu i deli savete i iz ove oblasti. On je dao zanimljiv predlog kako da se reši huliganizam i sukobi navijača, naročito Zvezde i Partizana.

- Najpre treba država da ukine finansiranje svih klubova profesionalnih u Srbiji. Neka se sami snalaze, od prodaje igrača, od prodaje dresova i ostalo, a ne da se iz budžeta izdvaja novac za Partizan i Zvezdu. Mogu i da se prodaju privatnicima.

- I onda kad se igra derbi, nema šta da bude problem, klubovi sami organizuju obezbeđenje. Ako im treba policija, nema problema,može, ali dnevnica policajca 100 evra za taj dan, plus hrana i piće. I uz sve to da policajac ima ovlašćenja da puca ako ga neko napadne bakljom. Ajd da vidimo ko će da krene. Kad prođeš policajca da ga pozdraviš, a ne da se keze ko majmuni.

- A ne ovako 5000 policajaca obebeđuje derbi, obučeni kao oklopnici.

Na putanje šta će sa navijačkim grupama koje često prave incidente, Miroljub Petrović ima rešenje.

- Navijačke grupe su odlična stvar, oni sebe zovu patriotama. Odlično, jel ste patriote?

- Jeste, evo država će da organizuje navijačle klubove. Ovde imaš ceđenu pomorandžu, falafel, tamo imaš vegetarijansku pljeskavicu, integralni hleb, da se okrepiš. Sad ćemo da pustimo neki patriotski film, pa idemo u šetnu da vežbamo peintbol da se spremamo ako upadnu ustaše. Pa im pustimo gusle, da malo  i onda nema huliganstva i divljaštva.

Foto: youtube.com/tifohdtv

Ali, kako onda rešiti sukobe među navijačima?

- Nema tu sukoba. Mi smo navijački klub "Nikac od Rovina", a oni su navijački klub "pop Momčilo Đujić". I onda idu gostovanja i onda ovi njih ugoste, pa se spremi klopa, pa se ide u prirodu. Pa se odvedu gostujuči navijači u prirodu - kaže Petrović.

Pogledajte video od 16. minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ACZ

    25. decembar 2017 | 22:12

    Covek je apsolutno upravu!

  • Cole

    26. decembar 2017 | 09:35

    Za razliku od fk crvena zvezda partizan ne dobiva nista zato molim vas da pravite razliku,zadnje 2 godine telekom daje 800.000 evra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA