≫ 

BUM, TRAS, KAKAV MEČ! Embape poslao Mesija kući, Francuzi napunili mrežu Gaučosa! (FOTO) (VIDEO)

Sedam golova u Kazanju, dva senzacionalnog Mbapea, Trikolori na kraju strepeli za prolaz

  • 22

Francuska ide u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Rusiji, Argentina kupi prnje, ide kući - zasluženo!

Trikolori su na pogon senzacionalnog Kilijana Emapea deklasirali Gaučose u Kazanju 4:3 (1:1), pokazali da su daleko bolja ekipa, da su tim za razliku od Mesijeve razbijene vojske kojoj je osmina finala bila "plafon" za ovaj put, možda i poslednji mundijalski za velikog Lea Mesija.

>>> Gde su Francuzi dok Gaučosi "bacaju bombu"? Di Marija postigao najlepši gol šampionata! (VIDEO)

Fantastičan meč viđen je u Kazanju, najbolji na ovom šampionatu, spuštenih gardova krenuli su i jedni i drugi od početka, a dva gola u režiji Di Marije i Pavara bilo je nešto najbolje što smo videli na ovom šampionatu.

Na kraju, dva gola Embapea i njegov iznuđen penal, jedan Grizmana i Pavara, na drugoj strani pišu se golovi Di Marije, Merkada i Aguera.

Francuska će u četvrtfinale na boljeg iz meča Urugvaj - Portugalija.

FRANCUSKA - ARGENTINA 4:3

(Grizman 13.p, Pavar 57, Embape 64, 68 - Di Marija 41, Merkado 48, Aguero 90+3)

FRANCUSKA: Loris - Pavar, Varan, Umtiti, Lukas Ernandez - Kante, Pogba, Matuidi (od 75. Toliso)- Embape (od 89. Tovan) Grizman (od 83. Fekir) , Žiru.

ARGENTINA: Armani - Merkado, Otamendi, Roho (od 46. Facio), Taljafiko – Perez (od 66. Aguero), Makserano, Banega – Pavon (od 75. Mesa), Mesi, Di Marija.

Mbapoe je odigrao utakmicu karijere protiv Argentine Foto: MN Press

Prolazak Argentinaca u osminu finala bilo je takvo da im je malo ko davao šanse u duelu sa objektivno kompaktnijom i kvalitetnijom Francuskom, ali svi su se uzdali u neku novu magiju Mesija, međutim, ovo je bio dan kada je Embape čitavom svetu želeo da pokaže o kakvom se igraču radi - da je spreman za velike stvari.

Njegov čudesni sprint u 12. minutu kada je poput francuskog brzog voza "TŽV" protutnjio krz kompletni vezni red i odbranu Argentine dugo će se prepričavati, pa je Rohu preostalo samo da ga obori rukama, jer drugačijeg načina da ga zaustavi nije bilo. Grizman je rutinirano pogodio sa "bele tačke" i doneo Trikolorima ranu prednost, koja je "otvorila" utakmicu, a sve ono što se kasnije dešavalo biće zabeleženo u mundijalskim almanasima.

Golovi Di Marije i Pavara su priča za sebe.

Argentinska srca su zatreperila, krv je proključala, kada je Di Marija pogodio gornji levi ugao Lorisovog gola sa 25-30 metara, istina niko živ iz francuske odbrane nije izašao da brani taj šut, a kazna je bila brutalna - spektakularan gol Argentinca i delirijum, za nadu pred kraj poluvremena.

 

I onda, odmah na startu drugog dela igre, eruptirale su tribine sa argentinskim navijačima, Merkado se našao na putu lopti koju je poslao Mesi, ona promenila pravac i odsela u mreži Lorisa - za preokret i novi pad u trans temperamentnih Južnoamerikanaca.

Di Marija je u ovom duelu skoro ostao iscepan Foto: Tanjug/AP

Slave Trikolori veliki uspeh, pobedu protiv Argentine 4:3 u četvrtfinalu Mundijala Foto: Tanjug/AP

Francuzi, ipak, nisu gubili glavu svesni svoje snage, ali teško da je bilo ko mogao da zamisli da će odgovor doći od onoga od koga se najmanje očekivalo: desni bek Pavar "odapeo je praćku" sa dvadesetak metara na odbitak, i postigao jedan od najlepših golova ne samo ovog Mundijala. Defanzivac Štutgarta nije mogao da zamisli lepši momenat za postizanje "prvenca" u reprezentativnoj karijeri, tehnički veoma zahtevnog: natrčao je na odbijenu loptu, savršeno odmerenim udarcem sa mnogo efea je poslao u dalji gornji ugao Armanija, za 2:2 - za povratak Francuske u život.

Taj gol kao da je probudio Trikolore, a bacio u nokdaun Gaučose, koji su bili nokautirani u samo četiri minuta - na patos ih je poslao čudesni Mbape!

Najpre je u gužvi prvi stigao do lopte, hitro odreagovao i pogodio za novi preokret, da bi nedugo potom, posle savršene kontre Francuske za udžbenike, završio akciju i sebi prilepio etiketu apsolutnog junaka utakmice u Kazanju.

Argentina je bila potučena, jedva da su Gaučosi davali "znake života" posle francuskog uragana, međutim upravo su ih protivnici vratili u igru za četvrtfinale. Trikolori su se povukli u poslednjih deset minuta, Argentina je to oberučke prihvatila, krenula svim silama na gol, i uspela da smanji na 4:3 posle kombinacije Mesi-Aguero, i pogotka potonjeg u smiraj meča, minut i po pre kraja nadoknade.

Opasan je bio i poslednji napad Argentine, oštra ubačena lopta koja je pretila da sruši sve što su do tada sagradili Trikolori, međutim požrtvovana reakcija odbrane bila je poslednje što je viđeno na ovom fantastičnom meču, garniranom preokretima, uzbuđenjima, golovima, majstorijama, uz tužnu konstataciju da je bio verovatno poslednji za Lea Mesija na svetskim prvenstvima.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

 

 

 

 

 

 

 

46. minut: Izmena u reprezentaciji Argentine, u igru je ušao Federiko Fasijo umesto Markusa Roha

 

 

 

Kilijan Mbape preskače Havijera Maskerana Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Kilijan Mbape nakon što ga je Roho fauliraoza penal Foto: Tanjug/AP

Urugvaj ili Portugal? Suarez ili Ronaldo? Kec je 2,80, dvojka 2,90, a kako su u pitanju tvrde ekipe, treba razmisliti o kvoti 2,35 na tip 0-1 (neće pasti više od jednog gola). Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Urugvaj - Portugal.

Navijač Francuske uveren u pobedu svoje reprezentacije nad Argentinom Foto: Tanjug/AP

Navijač Argentine u elementu na stadionu u Kazanju Foto: Tanjug/AP

VIDEO: Mesi i ekipa stigli u Kazanj, fanovi ga pozdravili ovacijama

VIDEO: Navijači Argentine luduju po Rusiji

VIDEO: Sve što niste znali o reprezentaciji Francuske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA