Milovan je proveo tri meseca u ćeliji sa Zoranom Marjanovićem: Otkrio je kako se ponašao i šta mu je sve pričao tokom tih 90 dana

Sa njima je, kako kaže, sve vreme bio cimer Marko Nikolić koji je u julu u Rakovici ubio suprugu i četvorogodišnjeg sina

  • 7

- Dobro se osećam, u ćeliji smo gledali na televiziji vest i komentarisali informaciju o hapšenju muža ubijene pevačice Jelene Marjanović, kada se čulo otključavanje vrata. Ulazi stražar, za njim čovek kom ne vidimo odmah lice. Zakorači ka sredini ćelije i tiho kaže: "Zdravo, ja sam Zoran" - počinje priču Milovan Stevanović iz Mladenovca, koji je tri meseca bio cimer Zorana Marjanovića u Beogradskom Centralnom zatvoru.

Zoran Marjanović dobio dosad najduži pritvor

Zoranova ljubavnica tvrdi da zna ko su Jelenine ubice: Na Fejsbuku ušla u žestoku raspravu kako bi dokazala da je Marjanović nevin

Sa njima je, kako kaže, sve vreme bio cimer Marko Nikolić koji je u julu u Rakovici ubio suprugu i četvorogodišnjeg sina.

Stevanović je pre nekoliko dana pušten iz zatvora i ispričao je kako je izgledao njegov boravak sa Zoranom tih 90 dana za "Srpski telegraf".

Foto: Telegraf

- Sad da me pitate da li je Zoran ubica, rekao bih da 99 odsto mislim da nije. Takav je moj utisak. Marjanović je sve vreme mirno spavao, jedini nije pio nikakvu terapiju, svi mi drugi uzimali smo neke lekove da bismo mogli da zaspimo. On ne. Nisam ga nijednom čuo da se probudio noću, a spavao sam na krevetu na sprat iznad njega. Nije ustajao, šetao. Normalno spava, normalno jede. Za pet meseci u pritvoru video sam dosta ubica i za svakog od njih bih mogao da kažem da su po nečemu čudni, nekako se ponašaju felerično - priča Milova S.

Za Nikolića se odmah vidi da je kriv, da nešto nije u redu.

- On ne može da spava iako pije lekove. Budi se stalno noću, plače za detetom, šeta gore-dole po ćeliji. Nije nimalo prijatno biti cimer nekom takvom - objašnjava sagovornik "Srpskog telegrafa".

Foto-montaža: Telegraf, pixabay.com

Primetio je da je Zoran čitao samo crkvene, pravoslavne knjige.

Retko je, kaže, pominjao zločin, ubistvo žene i ćerkicu Janu.

- Ja mogu svakog trenutka Janu u oči da pogledam. Nisam joj ubio majku i ne znam ko je to učinio. To je za mene velika misterija. Čist sam pred bogom i ljudima - rekao je tada.

Stevanović je sve vreme spavao na krevetu na sprat iznad Zorana Marjanovića, a na četvrtom krevetu se smenjivalo više pritvorenika za to vreme. On je optužen zbog držanja oružja i prvostepeno osuđen na dve godine i mesec dana zatvora. Pušten je na slobodu do okončanja postupka po žalbi. Nada se da će mu žalba biti usvojena, posebno zbog lošeg zdravstvenog stanja i oštećenja vida od 80 odsto.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • i ja mislim da nije

    25. decembar 2017 | 00:33

    Posle onog vaseg jako dobrog i izuzetnog clanka o "cistacima" , jasno je da Zoran nije . A ko je , to izgleda samo dragi Bog zna !

  • najiskrenije

    25. decembar 2017 | 00:23

    Sto se tice ovoga slucaja nikom ne verujem !

  • Zoran,

    25. decembar 2017 | 11:24

    A ko je onda,da nije deda sa stapom,on nije cuo nista na 150m . Mozda nije on ali zna ko je,pevao bi on da je ono vreme od pre 25 g.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA