≫ 

Istraga za ubistvo pevačice ušla u završnicu: Zoran Marjanović i dalje u pritvoru zbog OVA DVA KLJUČNA DOKAZA

Ostala su još dva koraka do podizanja optužnice

  • 11
Zoran Marjanović, Jelena Krsmanović Foto: Telegraf, Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

Istraga u slučaju ubistva Jelene Marjanović uskoro će biti okončana, kako piše Blic. Suprug Zoran Marjanović više od tri meseca je u pritvoru, a uskoro bi, kako tvrde za pomenuti medij upućeni u slučaj, protiv njega mogla da bude podignuta optužnica, s obzirom na to da je Više javno tužilaštvo završilo sa prikupljanjem dokaza i saslušavanjem novih svedoka.

Milovan je proveo tri meseca u ćeliji sa Zoranom Marjanovićem: Otkrio je kako se ponašao i šta mu je sve pričao tokom tih 90 dana

Ostala su još dva koraka do podizanja optužnice, a to su veštačenje mobilnih telefona, kao i psihološko veštačenje Zorana Marjanovića.

Nakon okončanja tog dela istrage, očekuje se da će Više tužilaštvo podići optužnicu protiv Jeleninog muža.

S obzirom na to da je istraga tajna, u ovom momentu nije moguće predvideti šta će se naći u optužnici. Ipak, saznanja od početka istrage govore o tome da se ključni dokazi koji Zorana terete odnose na forenzičke tragove. Naime, novosadski forenzički centar je u septembru tužilaštvu prezentovao dokaze koji se odnose na blato zatečeno na odeći Zorana Marjanovića, koje se poklapa s onim nađenim na telu njegove supruge i na mestu gde je u kanalu nađeno telo žrtve. Jelenine DNK čestice nađene su na Zoranovoj odeći.

Foto: Telegraf

Veliki broj svedoka saslušan je u Tužilaštvu, a koji su govorili gde su videli Jelenu i Zorana tog kobnog dana, kao i o njihovom odnosu.

Ključno pitanje gde su bili članovi porodice Marjanović u momentu ubistva, može da reši veštačenje mobilnih telefona, navodi izvor.

- Tužilac je naložio da se uradi prostorno i vremensko veštačenje mobilnih telefona i poziva Zorana, njegovog oca Vladimira, brata Miloša, ali i nastradale pevačice. Rezultati veštačenja ukazaće na to gde se ko od njih nalazio u trenutku Jeleninog nestanka, kada je Zoran pozvao porodicu da javi da mu je žena nestala, ko je sve i kada zvao ubijenu pevačicu pošto je Zoran primetio da je nema - kaže izvor "Blica".

Prema njegovim rečima, gotovo je izvesno da će do marta, kada ističe šestomesečna tužilačka istraga, protiv Zorana biti podignuta optužnica.

- Ukoliko dođe do toga, Zoranu će se suditi za teško ubistvo, a kazna koja je je zaprećena za to delo je od 10 do 40 godina zatvora - navodi naš sagovornik.

Odbrana zove samo jednog svedoka

Odbrana Zorana Marjanovića planira da kao svedoka odbrane u Više javno tužilaštvo predloži samo jednog svedoka, navodi izvor.

- Tog svedoka je prvo trebalo da sasluša tužilaštvo, ali od toga se odustalo. Razlog za to je nepoznat. On je blizak Marjanovićima i veruje se da ima mnogo toga da ispriča - kaže izvor.

Telegraf.rs TV

Ključni trenuci istrage

- Zoran Marjanović uhapšen je 15. septembra zbog sumnje da je počinio teško ubistvo supruge Jelene

- Pritvor mu je određivan da ne bi uticao na svedoke, ali i kako njegovo puštanje na slobodu ne bi uznemirilo javnost

- Sredinom oktobra u Višem tužilaštvu počela su saslušanja svedoka u istrazi brutalnog ubistva

- Zoranov brat i otac odbili su da svedoče o ubistvu, na šta su imali pravo kao najbliži srodnici osumnjičenog

- Jelenina sestra od strica Teodora Krsmanović svedočila je u Tužilaštvu o torturi koju je njena sestra trpela u porodici Marjanović

- Teodora Krsmanović angažovala je Centar za forenzička istraživanja koji je rekonstruisao ubistvo

- Saslušan je niz svedoka koji su se kobnog dana našli na nasipu gde se ubistvo dogodilo

- O odnosu Jelene i Zorana svedočile su i komšije, prijatelji, ali i vaspitačica male Jane, Jelenine i Zoranove ćerke

Daljinac

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    27. decembar 2017 | 00:34

    Veceras smo saznali da cvrstih materijalnih dokaza protiv Zorana nema. Saznali smo da socijalna radnica nedozvoljava njegovoj kcerkici da ga poseti. Strasno za malu devojcicu.

  • Nenad

    26. decembar 2017 | 14:35

    Nema nista od toga

  • Sanja

    27. decembar 2017 | 00:28

    Srba, kako vas nije stid za vas komentar. “Ko drugom jamu kopa sam u nou para” Protiv tog coveka nema dokaza a on ima dete kuci dete koje ga nesme posetiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA