Uhapšeni policijski i carinski službenici: Dozvoljavali unos robe u Srbiju bez kontrole

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati

  • 6

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su F.G. policijskog službenika Graničnog prelaza Badovinci i carinske službenike Carinske ispostave Badovinci D. J. i J.M. zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Deda Mraz zaplena na Batrovcima: Carinik je izdvojio hrvatski kamion, a unutra je bilo 14,5 tonа sumnjivih slatkiša! (FOTO)

Pomenuti službenici uhapšeni su po nalogu tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu.

Zbog krivičnog dela podstrekivanje uhapšeni su i osumnjičeni D.P. i G.M, saopštio je MUP.

Kako se sumnja, F.G, D.J. i J.M. su od septembra do sredine decembra 2017. godine omogućavali građanima na Graničnom prelazu Badovinci nesmetan unos robe trgovačkog karaktera iz Republike BiH u Republiku Srbiju bez vršenja bilo kakvih kontrola i potrebnih evidentiranja, kao i bez plaćanja carinskih dažbina, čime su navedeni sticali protivpravnu imovinsku korist, a na štetu budžeta Republike Srbije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srki 72

    27. decembar 2017 | 14:23

    Imena na sunce.Šta ih krijete iza tih inicijala.

  • Mikica

    27. decembar 2017 | 13:53

    To je najveca mafija u srbiji.sve I'm treba oduzeti ako nemogu da dokazu poreklo.pokazite slike njihovih kuca.za jedan propusten kamion Oni stave po neku hiljadarku u evrima,a nama siti otvaraju paket of 5$ I naplacuju PDV....lopurde.

  • Пеђо

    27. decembar 2017 | 16:06

    Дођите и у Руму има криминала наопако

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA