≫ 

Majka i kćerka iz Sjenice na zidovima ispisale poslednju poruku, pa prerezale vene: "Sad je smešno, ali neće biti kad vas stigne kletva"

"Sada je došao kraj. Sada mogu svi da odahnu, svi naši rođaci koji su nas nazivali pogrdnim imenima" - samo je jedna od poruka

  • 4

Mada su svi znali da su teški psihički bolesnici, da žive u samoizolaciji i da odbijaju svaku pomoć i saradnju, žitelje Sjenice iznenadila je i rastužila smrt majke i ćerke Radovanke (60) i Ivane (42) Popović iz Sjenice. Navodno, pre nego što su prerezale vene, na zidovima sobe ispisale su nekoliko poruka, a u oproštajnom pismu su optužile svoju užu i dalju rodbinu za loše stvari koje su im se dešavale.

Radovanka i Ivana ubile su se u iznajmljenom stanu u Ulici Jezdimira Lovića tako što su žiletom prerezale vene na rukama, pokazuju prvi rezultati istrage. Da li su istovremeno digle ruku na sebe, ili je prvo u smrt otišla Radovanka pa potom Ivana - još se ne zna. Nije poznato ni koliko dana su mrtve ležale u lokvi krvi dok ih rođak nije pronašao, ali sumnja se da su tu bile najmanje tri dana.

Dve žene pronađene mrtve u Sjenici: Kraj beživotnih tela bio je i žilet

- Ovo je poslednja poruka. Tako mora, takav je običaj ljudski, jednom zatvorenik... Sad kad čitate je smešno, ali neće biti kad te kletva stigne - jedan je od tekstova na zidu.

U oproštajnoj poruci je pisalo: "Sada je došao kraj. Sada mogu svi da odahnu, svi naši rođaci koji su nas nazivali pogrdnim imenima."

Direktor Centra za socijalni rad u Sjenici Novak Dumić kaže da su Radovanka i Ivana godinama bili korisnici socijalne pomoći i Narodne kuhinje, da su bile psihički nestabilne i vrlo nepoverljive.

Foto-ilustracija: Pixabay

- Posebno su bile kivne na najbližu rodbinu koja ih navodno nije podržavala - priča Dumić.

- U svima su videle neprijatelje i krvnike. A ta ista rodbina i te kako se trudila da im pomogne. Sve su činili da im se približe i olakšaju im život, ali su one svaku pomoć odbijale. Nisu dozvolile da ih smestimo u stan Centra za socijalni rad. U poslednje vreme gotovo da nisu izlazile napolje, nikome nisu htele da otvore vrata, pa ni gerontodomaćicama koje smo slali da im očiste sobu - naveo je Dumić.

Radovanka je bila u braku sa jednim čovekom iz Podgorice sa kojim je imala sina. Mladić je preminuo pre godinu dana, zvanično od karcinoma, ali je i on, živeći sa bolesnom majkom i sestrom, bio psihički bolestan. Nakon smrti sina i brata Radovanka i Ivana su se još više samoizolovale i postale još nepoverljivije - kaže njihova komšinica.

VIDEO: Ispovest devojke koja je pokušala da se ubije

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @ Kiki

    19. septembar 2018 | 13:11

    Laka im zemlja i saučešće porodici A kletva svi znamo kome ide Ja samo želim da se ostvari AMIN

  • Cika Velja

    19. septembar 2018 | 20:41

    Ovo je strasna bolest.pojede covekov um!!!

  • Sasa

    21. septembar 2018 | 08:14

    Za sve postoji uzrok ,ko ne bi skrenuo kad izgubi dijete ,Boze ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA