Na Trgu bana Jelačića osvanuo plakat sa likom ratnog zločinca Slobodana Praljka

Danas je u zagrebačkoj dvorani Lisinski danas je održana komemoracija ovom hrvatskom generalu

  • 50

Na centralnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića ponovo je postavljen plakat sa likom osuđenika za ratni zločin u BiH Slobodana Praljka, preneo je portal Dnevnik.hr. Isti plakat je na istom mestu stajao od Praljkovog samoubistva u Hagu, ali ga je juče neko uklonio, da bi se danas ponovo pojavio.

U prvom redu Tompson i neonacisti, govor držao Tuđmanov sin: Završena komemoracija ratnog zločinca Praljka, proglasili ga "ljudinom" i "mučenikom" (VIDEO)

Inače, danas je u zagrebačkoj dvorani Lisinski danas je održana komemoracija ovom hrvatskom generalu, kome je u Hagu potvrđena zatvorska kazna od 20 godina zbog ratnog zločina počinjenog na delu teritorije BiH tokom proteklog rata.

Foto: Tanjug / AP

Komemoraciju je organizovao Hrvatski generalski zbor, a prisutni su bili potpredsednik Vlade Hrvatske i ministar odbrane Damir Krstičević, kao i njegov kolega iz vlade koji vodi resor branitelja Tomo Medved.

Krstičević je, međutim, kako su preneli hrvatski mediji u dvoranu Lisinski ušao u poslednjem trenutku pred početak komemoracije, a izašao je praktično pre nego je skup okončan kako bi, kako se navodi, izbegao susret sa novinarima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • orao

    11. decembar 2017 | 20:51

    @hrvat Jadničak jadni kako ste vi jadni. Znači svi su vas samo jurili i ubijali. A vi ni krivi ni dužni. Stvarno, vi ste za medalju. Prijatelju, začepi usta i živi tamo gde jesi. Nemoj blejati gluposti

  • Hulk

    11. decembar 2017 | 16:04

    Čestitam im,tako se brane svoji...a mi naše nipodaštavamo,prva država...zašto mi ne stavimo sliku Ratka Mladića u sred Beograda?

  • Gagi

    11. decembar 2017 | 16:56

    Generalski zbor, pazi molim te, a nas general ne moze da predaje na akademiji a nije r. Zlochinac, a o Mlaadicu da ne pricham njega ne smemo ni da pomenemo jer ce biti po usima, i da smo mi u eu pa nas bi odmah izbacili za 24 sata, ali na srecu pa nismo. Zivela rusija i rusko bogatstvo, kao i kina...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA