Makedonski Deda Mraz bez duše: Brutalno se iživljavao nad nemoćnom srnom, građani traže da se najoštrije kazni (VIDEO)

Čim se ovaj video pojavio na društvenim mrežama usledila je lavina komentara građana koji su od nadležnih zahtevali da se odmah pronađe i kazni „Deda Mraz“ zbog maltretiranja srne

  • 0

Omiljeni lik dece, Deda Mraz šokirao je svojim neljudskim i brutalnim postupkom prema nemoćnoj srni sve žitelje Strumice, grada na jugu Makedonije. Za njegovo iživljavanje prema malenoj životinji verovatno se ne bi ni saznalo da se na društvenim mrežama nije pojavio video snimak čoveka obučenog kao Deda Mraz kako žestoko vuče onemoćalu srnu, a potom je uz pomoć još jednog čoveka hvata za noge i odnosi negde.

Pismo Deda Mrazu koje je raznežilo mnoge: Nikša (11) neće poklone, on samo želi da Andreina "bolest ode i vrati joj se zdravlje"

Taj čovek se obukao kao Deda mraz da bi tako maskiran uoči Nove godine zaradio neki dinar. U nameri da privuče što više pažnje dečice, koja uvek vole da se slikaju sa najomiljenijim dekom na svetu, i srnu je obukao u crveno.

Ne zna se da li ju je hranio i pojio, ali prema snimku koji je objavljen na Fejsbuku društva za zaštitu životinja Fauna iz Strumice, vidi se da je mučena životinja bila premorena.

Čim se ovaj video pojavio na društvenim mrežama usledila je lavina komentara građana koji su od nadležnih zahtevali da se odmah pronađe i kazni „Deda Mraz“ zbog maltretiranja srne.

Printskrin: Youtube/ TV Sitel 2

Reagovali su i iz udruženja za zaštitu životinja Anima Mundi iz Skoplja. I oni traže da se ta osoba u kostimu Deda Mraza najstrožije kazni zbog mučenja i maltretiranja srne, koja je u Makedoniji zakonom zaštićena.

Istovremeno se zahteva da se srna oduzme od zlotvora i smesti na bezbedno mesto sve dok joj se ne nađe odgovarajuće mesto boravka.

Pogledajte video:

Daljinac

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA