≫ 

Isplivali potresni snimci razgovora majke i "opasnog" momka, čiju je ćerku premlatio: Stigla je do napadača pre zadarske policije (FOTO)

Iz snimke razgovora s policijom čuje se kako je majci rečeno da napadač nije priveden jer je pobegao, a može se čuti kako policajac pita majku napadnute gde živi Darko Kovačević, na što ona odgovara da ne zna

  • 11

Pre dve nedelje cela hrvatska javnost ostala je zgrožena premlaćivanjem 18-godišnjakinje u Zadru. Brutalne snimke i fotografije obišle su zemlju, a priča dobija svoj nastavak.

Poznato je kako je 18-godišnju devojku pretukao 13 godina stariji Darko Kovačević zvani Daruvarac, poznati zadarski kriminalac. Kovačević je tinejdžerku u jednom zadarskom kafiću tukao šakama i nogama te joj lupao glavom o umivaonik u WC-u, prema tvrdnjama svedoka. Slomio joj je kosti lica i nos, razbio zube, a devojka je završila s 20 šavova. Sestra žrtve nazvala je majku i sve joj otkrila.

Majka je zatim optužila policiju za zataškavanje napada.

- Ja sam policiju nazvala iste noći, ali reakcije nije bilo. Rekli su mi: "Gospođo, što vam je, mi imamo samo jednu patrolu." Na informaciju da mi je kći brutalno pretučena od nasilnika u kafiću, oni meni to kažu! - ispričala je majka.

"Opasan" momak iz Zadra pravdao se policiji zašto je udarao glavom tinejdžerke o lavabo: Majka devojke tvrdi da ga policija štiti (FOTO)

RAZGVOR SA NAPADAČEM

Odmah je nazvala i napadača Daruvarca.

Foto: Wikipedia/Orlovic

"Slušaj me"!

"Ko je?"

"Naslikaj se ispred hirurgije kako god znaš. Jesi čuo? Mama od ***. Ti si je rasakapio, rasakapio si je. Ima unutarašnje krvarenje. Dolazi, policija je ovde, kako god znaš ili ćete naći. Čoveče, dete si mi ubio!"

"Ja nemam pojma o čemu ti pričaš", odgovorio joj je Daruvarac.

Nova TV otkriva kako se na prvi poziv policiji niko nije javio 41 sekundu. Niko nije znao ni da odgovori gde se nalazi napadač. Iz snimke razgovora s policijom čuje se kako je majci rečeno da napadač nije priveden jer je pobegao, a može se čuti kako policajac pita majku napadnute gde živi Darko Kovačević, na što ona odgovara da ne zna. Nadalje, u telefonskom razgovoru s policijom majka je rekla kako je nekoliko dana ranije napadač njenoj kćeri pretio bombom te da nosi pištolj, na što joj je rečeno da je to trebalo odmah prijaviti.

Majka nastavlja da insistira na konkretnim informacijama jer je od premlaćivanja proteklo već nekoliko sati, a on još uvek nije bio priveden. Iz policije su odgovorili kako ne mogu uticati na to je li on pobegao ilegalno, a majka je zatim insistirala na policijskoj zaštiti.

Opsan momak iz Zadra pozira sa drugarima Foto: Facebook/Darko Kovačević - Daruvarac

RAZGOVOR SA POLICIJOM

"Morat ćete pričekati jer su jedina dvojica policajaca iz noćne smene zauzeta", glasio je odgovor iz policije.

"Ja znam kolege koji vode taj njegov slučaj, uzeli su vaš broj", rekli su majci u policiji.

"Jesu."

"Znači, vi ćete biti upoznati da je on uhapšen i da ste vi onda sigurni i mirni."

"Dobro. u redu."

"Eto, gospođo."

Snimak možete da poslušate OVDE.

Zadar Foto: Tanjug/HINA

12 SATI JE TREBALO POLICIJI DA GA UHAPSI

Iz razgovora s policijom nadalje se čuje kako su nadležni za slučaj Daruvarca uzeli kontakt-broj majke. Ona je zatim odlučila uzeti stvar u svoje ruke. Sve vreme gledala je mobilni čekajući kad će ga napadač uključiti, a upornost joj se isplatila. Zatim je ponovno nazvala policiju i obavestila ih da je napadačev mobilni uključen. U razgovoru je saznala da su policajci izašli na teren u potragu za Daruvarcem, ali ga nisu pronašli. To je bilo već pred zoru, šest sati posle brutalnog napada. U tom trenutku niko nije imao njegov broj telefona, koji su naknadno dobili od majke.

Napolju se već razdanilo i svanuo je novi dan, a majka i policija još su jednom ponovili isti razgovor. Majka je policajcu preko telefona rekla kako stoji ispred Kovačevićeve kuće jer je on navodno u kući te je želela saznati je li iko iz policije proverio njegovu kuću. Od policije je saznala kako su se kolege uputili na drugu adresu jer su saznali da se tamo nalazi napadač. Niko se, međutim, i dalje nije pojavio pred Kovačevićevom kućom.

Majka je policiji ponovno rekla da se nalazi ispred njegove kuće te zamolila da policajci dođu proveriti nalazi li se Kovačević u kući jer je navodno pretio i njenoj maloletnoj deci. U razgovoru je policijski službenik rekao kako će policijska patrola doći na njegovu adresu, a majci savetovao da se makne. To se dogodilo u 10 sati ujutro, a Daruvarac je konačno i uhapšen 12 sati nakon što je prebio 18-godišnjakinju.

Foto: Facebook/Darko Kovačević - Daruvarac

NIJE BILA PRVA ŽRTVA?

- Policija je dojavu primila u sredu 13. juna oko 22:20 sati i od trenutka dojave preduzela sve kako bi se počinitelj pronašao, osiguralo mesto događaja i dokazi, te skladno protokolu o saradnji policije i državnog tužilaštva, o tome izvestila nadležno državno tužilaštvo... Oko 10 sati pronašli smo osumnjičenog koji se do tada skrivao te ga uhapsili i obradili - stoji u saopštenju iz zadarske policije.

Prijatelji žrtve pričaju kako je viđanje nje i Kovačevića trajalo oko dva meseca, a tvrde da je ona njegova četvrta ili peta žrtva. Zasad je uhapšen samo Daruvarac, a njegov kum, koji je prema navodima svedoka brisao krv iz WC-a, i vlasnik kafića ispitani su i pušteni na slobodu. Ostali koji su posmatrali brutalno premlaćivanje zasad su samo u statusu svedoka.

Od preko 20 ubijenih žena samo su tri za života tražile pomoć institucija:

(Telegraf.rs / Izvor: Nova TV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana

    29. jun 2018 | 13:13

    Zasto majka nije reagovala dva meseca kad se cerka viđala sa idiotom,šta će 18 godišnja devojka sa 13 god starijim muskarcem.Da sam na majčinom mestu,u pucala bih ga kao zeca,iz prikrajka i to ga ne bih ubila već u ruke i noge,pa da oseti na svojoj koži kako to izgleda.

  • Zoran

    29. jun 2018 | 13:03

    Svu tu mafiju nabiti po 20 god policija glavni saucesnik jer ih debelo placaju ti mafijasi

  • Cure su skrenule

    29. jun 2018 | 15:03

    Ma za ocekivati. Ne znam sta je drugo ta devojka sestra i majka ako je majka znala da je sa sumnjivim tipom u nekom poznantsvu ili ne daj Boze vezi. Ovo ce svaka docekati. Ali piša, njima su oni zanimljiviji jer su drogerasi, pijandure ili dileri a fini momci su cudni i boje se cure finih momaka jer eto ne pricaju, ne galame, tihi su. Pa eto vam koga trebate da se bojite, kad ste takve onda vas i stigne kazna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA